Primul spital de stat care-și declară falimentul. 99% din buget, cheltuit pe salarii

Data:

Primul spital de stat care-și declară falimentul. Sorin Mehedințu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, anunță public că unitatea medicală pe care o conduce este aproape de închidere.

Potrivit managerului, unitatea medicală ar cheltui 99% din buget pentru salarii, având peste 500 de salariați la un oraș cu 8.000 de locuitori. Astfel, în momentul de față cheltuielile spitalului depășesc veniturile, unitatea medicală fiind îngropată în datorii.

Acestea trec de 1,2 milioane de euro și au fost făcute încă din perioada pandemiei, când Spitalul Cărbunești a fost declarat unitate medicală COVID. Are numai 343 de paturi și nu produce pe cât consumă.

Citește și: Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

Primul spital de stat care-și declară falimentul

Cele mai mari cheltuieli sunt cu salariile și mai ales cu sporurile care sunt acordate cadrelor medicale. Bugetul anual este de 83 de milioane de lei, din care 70 de milioane de lei cheltuieli de personal (40 de milioane de lei reprezintă salariul de bază și 30 de milioane de lei sporuri: sporuri pentru condiții de muncă, plata cu ora, indemnizație de hrană, vouchere de vacanță, alte drepturi în bani).

Citește și: Cine sunt judecătoarele care au stabilit că terenul pe care-l folosește Puiu Popoviciu nu aparține statului

Managerul unității spitalicești spune că a anunțat deja personalul că nu mai are bani pentru plata salariilor. Dănuț Birău, primarul din Târgu Cărbunești, administratorul patrimoniului spitalului din localitate a declarat că problemele nu se rezolvă cu declarații, ci de către managementul instituției.

„Primăria este administrator. Nu dăm bani noi. Banii vin de la minister, dar ei au un manager, au un Comitet Director, să vină cu soluții. Sunt datorii, că sunt datorii. S-au mai micșorat și contractele cu CAS.

Ei trebuie să facă o analiză internă și să stabilească măsurile care se impun”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Continuarea, în Gds.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gds.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Sud
Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...