Problemele cu legea continuă pentru Chirica | Reporter de Iași

Data:

Problemele cu legea continuă pentru Chirica. Deși știa că este ilegal, primarul a semnat autorizații, susțin surse din Primărie.

În cele peste 600 de pagini ale rechizitoriului DIICOT din Dosarul Veranda, procurorul de caz a demantelat, pas cu pas, corupția din Primăria Iași ai cărei șefi și funcționari au încălcat legea ani la rând.

Trei funcționari din Primărie sunt martori

În acest dosar, primarul Mihai Chirica este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni, toate în relație cu autorizarea ilegală a spațiului de pe Hala Centrală unde funcționează Restaurantul Veranda.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Trei martori din dosar au relatat în fața procurorului faptul că, atunci când semna, Mihai Chirica știa de fiecare dată că lucrările la imobilul în cauză nu respecta autorizațiile.

După ce a fost trimis în judecată, Chirica a reluat teza că a respectat legile. Ca de fiecare dată când a fost acuzat de implicarea în ilegalități imobiliare.

Problemele cu legea continuă pentru Chirica. Acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni

Conform rechizitoriului DIICOT, consultat de REPORTER, Mihai Chirica este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni:

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (trei acte materiale, săvârșite la datele de 28 august 2019, 12 ianuarie 2021 și 8 iulie 2021);

– fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale, săvârșite la datele de 28 august 2019, 12 ianuarie 2021 și 8 iulie 2021);

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

– participație improprie, sub forma complicității, la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale, săvârșite la datele de 12 ianuarie 2021 și 8 iulie 2021).

Prima și ultima infracțiune se pedepsesc cu închisoare între 2 și 7 ani, iar a doua, cu închisoare între 1 și 5 ani. Vinovăția în toate cele trei cazuri duce la contopirea pedepselor în una singură.

Continuarea în Reporter de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: reporteris.ro

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...

Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Primele proiecte contractate în Regiunea Vest prin Programul Regional...

Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împreună...

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...