Procurorul Bogdan Pîrlog a câștigat alte două procese cu Inspecția Judiciară

Data:

Procurorul Bogdan Pîrlog a câștigat două procese cu Inspecția Judiciară. Zece judecători de la instanța supremă au respins recursurile IJ față de două decizii ale Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care au decis să nu-l sancționeze pe magistrat.

UPDATE Tot luni, Pîrlog a mai câștigat un alt proces cu Inspecția Judiciară. Alt complet de judecată de la instanța supremă, compus din 5 judecători, a ajuns la concluzia că recursul Inspecției judiciare față de refuzul de a admite raportul IJ în cazul unui comunicat emis de asociația condusă de Pîrlog, comunicat despre care IJ susținea că preia mesajele partidului Uniunea Salvați România (USR).

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr. 9P din 13 septembrie 2023 pronunţate de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 9/P/2021. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2024” este decizia instanței supreme.

În septembrie 2023, Inspecția Judiciară condusă de judecătoarea Roxana Petcu, propunea sancționarea disciplinară a procurorului Bogdan Pîrlog pe motiv că ar fi făcut politică pe un forum nepublic al magistraților, folosind un pseudonim.

Citește și: CSM a respins doi procurori care doreau să ancheteze magistrați. Parchetul General are rezultate dezastruoase

Procurorul Bogdan Pîrlog a câștigat. Despre onoarea justiției

Acuzațiile aduse lui Pârlog sunt de „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției”, „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii” și „desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Secția pentru procurori a respins raportul IJ, instituție care atacat la instanța supremă decizia CSM.

Acesta este a doua propunere de sancționare a lui Pîrlog din partea IJ pentru aceeași faptă. Astfel, inspectorii au deschis două cercetări disciplinare pe numele lui Pîrlog după ce au citit două articole de presă care tratau același subiect.

După ce Pîrlog, Alexandru Codreanu și Cristian Ardelean au câștigat în urmă cu doi ani primul proces fiind acuzați de delict de opinie după ce au comentat pe același forum, acum instanța supremă a respins cererea IJ, cel mai probabil, pe motiv că a mai judecat o dată speța.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related