Procurorul Horodniceanu, în război total cu multimilionarul pe care l-a băgat în arest

Data:

Procurorul Horodniceanu este în centrul unui nou scandal. Daniel Horodniceanu este acuzat că ar fi continuat să lucreze la dosarul „Veranda”, chiar şi după ce fusese ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, nemaifiind astfel procuror de caz. „Nişte minciuni”, a comentat sec Horodniceanu.

Dosarul „Veranda” vizează condiţiile în care a fost efectuată supraetajarea Halei Centrale şi amenajarea pe terasa acesteia a unui restaurant.

Solicitarea M.Chim, societate administrată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, de autorizare a lucrărilor a fost iniţial refuzată de Primărie, întrucât indicatorii urbanistici ai clădirii erau deja depăşiţi.

Cu toate acestea, ulterior a fost eliberată autorizaţia necesară, iar lucrarea a fost executată.

Cercetările procurorilor în cazul Halei Centrale au demarat în primăvara anului trecut, ca o extindere a unui alt dosar deschis împotriva lui Zămosteanu în 2019 şi în care este acuzat de producerea unui prejudiciu de 12 milioane euro bugetului de stat.

Procurorul Horodniceanu a instrumentat Dosarul „Veranda” până la începutul acestui an

Dosarul „Veranda” a fost instrumentat de Daniel Horodniceanu până la începutul acestui an, când procurorul a fost ales ca vicepreşedinte al CSM.

Ulterior, Zămosteanu a reclamat că Daniel Horodniceanu ar fi continuat să lucreze la dosar, deşi nu mai avea acest drept. Mai mult, ar fi antedatat o ordonanţă privind instituirea unui sechestru.

Ea ar fi fost comunicată inculpaţilor abia în iulie, deşi era datată cu luna ianuarie.

Soluţia de clasare a fost contestată

Iniţial, în august, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a dispus clasarea cauzei, apreciind că nu poate fi începută urmărirea penală fie pentru că sesizarea nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond, fie pentru că fapta nu exista, ori nu existau probe în sprijinul acuzaţiei.

Soluţia de clasare a fost contestată însă de Zămosteanu, iar secţia penală a ÎCCJ a întors situaţia. Judecătorii au dispus desfiinţarea soluţiei de clasare şi trimiterea cauzei înapoi la procuror pentru a începe urmărirea penală.

Citește și: Femeile cu meserii liberale au dreptul la concediu de risc maternal plătit

Procurorul Horodniceanu: „Nu îmi mai creează nici o emoţie”

În aceste condiţii, Daniel Horodniceanu ar putea fi urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Avocatul Radu Chiriţă, care l-a reprezentat pe Zămosteanu în acţiunea sa, a refuzat ieri să comenteze evoluţia dosarului.

„Nu comentez acţiuni în desfăşurare. Dosarul penal îşi urmează cursul”, a spus acesta. De cealaltă parte, procurorul Horodniceanu a apreciat acţiunea lui Zămosteanu ca fiind pură calomnie.

„Problema e că inculpaţii care au bani pot face astfel de plângeri ca să pună presiune pe procurorul de caz. Mie nu-mi produce decât repulsie; în rest, nu am emoţii.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related