Proiecte inutile care au înghițit zeci de milioane de euro, în Botoșani

Data:

Proiecte inutile care au înghițit zeci de milioane de euro există în județul Botoșani. Situația este cu atât mai gravă cu cât orice finanţare care vine din afara comunităţii poate reprezenta colacul de salvare pentru zonele defavorizate.

Orice incursiune în judeţ scoate la iveală o mulţime de investiţii inutile, ciudate, făcute doar pentru că au existat bani, inaugurate politic cu mare pompă şi ţinute apoi sub lacăt, ca o pecete a dovezii că oamenii din respectiva comunitate au nevoie de fapt de cu totul altceva.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Lacăt pe o clădire pentru calamităţi

Prima situaţie scandaloasă o întâlnim la Cândeşti, unde o investiție din fonduri europene, pentru care s-au plătit bani grei, se dovedește nefuncțională și complet nefolositoare.

Este vorba despre un centru de cazare destinat populației afectate de dezastre naturale, care a fost inaugurat în noiembrie 2022.

La deschiderea făcută cu mare pompă au participat atunci deputatul Costel Şoptică, liderul PNL Botoşani, cu o suită de membri de partid, evenimentul fiind anunţat cu fast în presa locală şi pe reţelele de socializare. Inaugurare este însă prea mult spus, deoarece centrul nu poate funcționa, iar după festivismul de la deschiderea făcută de ochii lumii clădirea a fost imediat ferecată şi trecută în conservare.

Citește și: Iohannis a fost premiat de un think-tank american „pentru rezultate deosebită în relația transatlantică” în ziua în care SUA au anunțat că nu îl susțin pentru șefia NATO

Proiecte inutile. Comuna nu s-a mai confruntat de mult cu inundaţii

Centrul, care ar trebui să adăpostească până la 300 de persoane, a fost ridicat prin intermediul unui proiect transfrontalier, intitulat „Gestionarea sigură a riscului de inundații în zona transfrontalieră a râului Siret” în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (Ro-Ua 2014-2020).

Cu toate acestea, centrul nu este funcțional nici acum, pentru că nu are dotări, fiind doar racordat la rețeaua de apă și la energie electrică, şi are, de fapt, doar niște săli goale.

Continuarea, în Monitorulbt.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related