Iohannis a fost premiat de un think-tank american „pentru rezultate deosebită în relația transatlantică” în ziua în care SUA au anunțat că nu îl susțin pentru șefia NATO

Data:

Iohannis a fost premiat de un renumit think-tank american pentru un premiu oferit celor cu „pentru rezultate deosebită în relația transatlantică”, în ziua în care SUA au anunțat că nu îl susțin pentru șefia NATO

Klaus Iohannis a fost premiat de unul dintre cele mai renumite think-tank-uri americane pentru rezultate deosebită în relația transatlantică

Președintele României este premiat, alături de alți trei lideri, pentru Distinguished Leadership Awards, un premiu acordat de către Atlantic Council și care recompensează „personalitățile cu cele mai înalte performanțe care întruchipează pilonii relației transatlantice.” Premiul va fi acordat pe 8 mai.

Klaus Iohannis a fost premiat alături un politician, un militar și o actriță

Ceilalți premiați sunt Gina Raimondo, secretarul pentru Comerț al Statelor Unite, generalul Christopher G. Cavoli, comandantul Comandamentului Suprem Aliat pentru Europa (SACEUR), și actrița Michelle Yeoh, ambasador al Bunăvoinței pentru Programul de Dezvoltare al Națiunilor Unite și Membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Citește și: Sfârșitul erei Erdoğan? Ce înseamnă pentru Turcia și regiune înfrângerea suferită de partidul președintelui

Americanii au anunțat că nu îl susțin pe Iohannis la NATO

Nominalizarea din partea think-tankului Atlantic Counciul vine în contextul în care ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat marţi, că Washingtonul îl susţine pe deplin pe actualul premier olandez Mark Rutte pentru șefia Alianţei Nord-Atlantice, menționând că apreciază candidatura lui Klaus Iohannis, pe care l-a calificat drept un „prieten” și căruia îi urează „toate cele bune”.

Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă (alegerea viitorului secretar general – n.r.) în cadrul Alianţei”, a declarat Julianne Smith, conform News.ro.

Reprezentantul permanent al SUA la NATO a afirmat că în prezent ambasadorii celor 32 de ţări membre NATO discută şi dezbat argumentele cu privire la cei doi candidaţi.

„Noi, toţi cei 32 de ambasadori de aici, din cadrul NATO, suntem în toiul căutării unor potenţiali succesori (pentru actualul secretar general Jens Stoltenberg – n.r.). Şi există doi candidaţi oficiali, după cum ştiţi.

Îi avem pe Mark Rutte din Olanda şi pe preşedintele Iohannis din România. Există o dezbatere în curs de desfăşurare în cadrul Alianţei cu privire la calificările acestor doi lideri foarte impresionanţi şi vom continua să dezbatem argumentele pro şi contra ale acestor două persoane până când vom ajunge la un consens asupra unuia dintre ei”, a susținut ambasadoarea, conform sursei citate.

Julianne Smith a adăugat că „speră” ca în săptămânile următoare să se ajungă la un consens, dar a precizat că nu se ştie care va fi momentul exact.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Cristina Călugăr
Cristina Călugăr
Fondator al publicației Nr90 Media.
3 COMENTARII
  1. „…premiat…”___–___hapul indulcit , pentru a inghitzi mai usor galusca, TOTUSI, inca nu putem zice Alea jacta est, e bine sa mergem pe zicearea mioritica, ” sa nu zicem hopa, pana nu sarim gardul’, chiar daca 99,99 % lucrurile sunt setate, poate doar Boris Johnson ar mai putea produce o schimbare in simpatiile declarate…Probabil ca americanilor le este teama ca obiceiul inradacinat al lui iohan se va perpetua si in aceasta functie si intotdeauna locotenentul iohan( nu a fost facut colonel de iliescu?!) isi va aduce cu el -in deplasari- pe sublocotenentul translator in Engleza…

  2. România ar cumpăra 54 de obuziere K9 Thunder produse în Coreea de Sud. Expert asiatic: Sunt foarte rapide(…)////2- Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție (…)__–__nu mai comentam obiceiul pomenit mai sus(„merarul, cu catzelusa dupa el”*), dar aceasta „coincidenta” este o alta Jmecherie sasaita,adica nici prin vise nu ajungea in SK, daca nu cumpara ceva, si inca ceva ce NU ne foloseste la nimic, daca chiar ar cumpara artilerie, aceasta ar trebui sa fie antiaeriana, nimeni nu o sa ne atace sapand transee in valuri, ci din/prin aer, insa acest targ * inca cu „ar”), poate fi un avertisment catre USA, ca „nu mai cumpar armament de la voi,, daca nu ma puneti sef la NATO, sau macar pe la UE”, adica o incercare de santaj…Oare de ce nu VINDE ceva SK, ci cumpara?! Din Africa a cumparat planul de extindere a desertului de la Dabuleni, din Brazilia , direct de la indigenii de pe Amazon, a cumparat sute de baterii de sarbacane(si „munitia” aferenta!), acum CUMPARA sin din Asia ceva, Romania se imprumuta ca sa cumpere si sa-l tina pe trantor in vacante dupa vacante….E greu sa-ti mai poti face o impresie corecta despre poporul roman…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...