Putin speră să schimbe cursul războiului din Ucraina prin numirea unui comandant nemilos

Data:

Andri Yusov, un oficial al Serviciului de Informații al Apărării ucrainene, susține că loviturile cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei de luni denotă stilul noului comandant al forțelor armate ruse angajate în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, potrivit Ukrinform.

Surovikin este supranumit generalul „Armaghedon” după ce a condus o campanie nemiloasă de bombardament aerian în Siria împotriva civililor și a zonelor controlate de rebeli. Liderul de la Kremlin Vladimir Putin speră să schimbe cursul războiului prin numirea comandantului nemilos, însă este o misiune greu de îndeplinit, apreciază analiștii.

„Atunci când am executat misiuni de luptă în Siria, nu am uitat nicio clipă că apărăm Rusia”, a declarat Serghei Surovikin, noul comandant al ”operațiunii militare speciale”, în fața unei mulțimi de personal de elită al armatei adunate la o ceremonie la Moscova în 2017, potrivit The Guardian.

Rusia a lansat luni dimineață asupra Ucrainei 84 de rachete de croazieră și 24 de drone, al căror cost total mediu este cuprins între 400 și 700 de milioane de dolari, arată o analiză făcută de Forbes.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: O realitate neagră și inacceptabilă: 49,6 milioane persoane din întreaga lume sunt victime ale sclaviei moderne

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...

Comisia Europeană vrea să încheie o procedură împotriva Poloniei declanșată în 2017

Comisia Europeană şi-a anunţat luni intenţia de a pune...