Putin sugerează că maghiarii din Transilvania vor să revină la Ungaria (Aktual24)

Data:

Putin sugerează că maghiarii din Transilvania vor să revină la Ungaria, în interviul acordat lui Tucker Carlson. Dictatorul rus a făcut referire și dorința mai veche a maghiarilor din Ardeal de a „se întoarce pe pâmântul lor istoric”, adică sub jurisdicția Ungariei.

Iată transcrierea acestui pasaj din interviu:

Tucker Carlson: I-ați spus lui Viktor Orban că poate avea o parte din Ucraina?

Vladimir Putin: Niciodată. Nu i-am spus niciodată. Nici măcar o singură dată. Nici măcar nu am avut vreo conversație pe aceasta temă, dar de fapt știu cu siguranță că maghiarii care trăiesc acolo au vrut să se întoarcă pe pământul lor istoric.

Mai mult, aș vrea să vă împărtășesc o poveste foarte interesantă, voi face o digresiune, este una personală. Undeva la începutul anilor ’80, am făcut o excursie cu mașina de la Leningrad de atunci (acum Sankt Petersburg) prin Uniunea Sovietică, trecând prin Kiev, am făcut o oprire în Kiev și apoi am mers în Ucraina de Vest.

Am mers în orașul Beregovoye, iar toate numele orașelor și satelor de acolo erau scrise în rusă și într-o limbă pe care nu o înțelegeam – în maghiară. În rusă și în maghiară. Nu în ucraineană, în rusă și în maghiară.

Treceam cu mașina printr-un fel de sat și erau bărbați care stăteau lângă case și purtau costume negre din trei piese și pălării cilindrice negre. Am întrebat: „Sunt vreun fel de artiști?”. Mi s-a răspuns: „Nu, nu sunt animatori. Sunt maghiari”.

Am întrebat: „Ce fac ei aici?” – „Cum adică? Acesta este pământul lor, ei locuiesc aici”. Asta se întâmpla în perioada sovietică, în anii 1980. Ei păstrează limba maghiară, numele maghiare și toate costumele lor naționale. Ei sunt maghiari și se simt maghiari. Și, bineînțeles, când acum exista un infringement…

Citește și: Fostul ministru liberal Cristian Adomniței achitat, după ce la fond a primit 3 ani și 2 luni închisoare. El este nașul unui judecător CCR

Putin sugerează că maghiarii din Transilvania vor să revină la Ungaria, dar „Nu vom ataca țări NATO”

Tucker Carslon l-a întrebat pe dictatorul rus dacă are în plan să atace, cu trupe, țări NATO, precum Polonia, Lituania și alte țări.

„Doar într-un singur caz, dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem nici un interes în Polonia, Lituania sau oriunde în altă parte. De ce am face asta? Nu avem nici un interes. Este doar o amenințare falsă”, a susținut Vladimir Putin.

Citește și: Învățăm de la norvegieni despre energia sănătoasă

Putin despre Transilvania: alimentarea conflictului româno-ungar

Analiști în securitate consultați de aktual24.ro consideră că aceste afirmații ale lui Putin reprezintă un grav semnal de alarma pentru România. Iată concluziile la care au ajuns acești experți, după declarațiile făcute de Carlson și Putin:

  1. Tucker Carlson potențează pentru Putin diversiunea apartenenței Transilvaniei. Carlson a fost și la Orban și la dictatorul rus, amplificând mesajele revizioniste.
  2. Putin are tot interesul să stârnească noi tensiuni între Ungaria și România, două state partenere în UE și aliate în NATO, pe care Rusia ar vrea să le destabilizeze, ca o continuare a războiului din Ucraina.

Continuarea în Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şoferiţa care a omorât-o pe Anastasia, judecată şi pentru ucidere din culpă

Şoferiţa care a omorât-o pe Anastasia, o fetiţă de...

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente. Aceasta a murit

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă...

Parchetului European anchetează la București o fraudă cu echipamente medicale

Parchetului European anchetează la București o fraudă cu echipamente...

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată altele două | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...