Qatarul negociază eliberarea femeilor şi copiilor israelieni răpiţi de Hamas în schimbul palestinienilor închişi în Israel

Data:

Mediatori din Qatar au purtat convorbiri telefonice urgente cu oficiali ai Hamas în încercarea de a negocia eliberarea femeilor şi copiilor israelieni răpiţi de gruparea militantă şi ţinuţi ostatici în Gaza, în schimbul eliberării a 36 de femei şi copii palestinieni din închisorile din Israel, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursă care a fost informată cu privire la discuţii.

Citește și: Atac asupra Israelului. Hamas a tras „mii de rachete” din Fâșia Gaza, iar luptătorii săi au trecut granița

„Se derulează pozitiv”, a spus sursa, referitor la negocierile pe care Qatarul le conduce în coordonare cu Statele Unite încă de sâmbătă seară, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Qatarul a luat legătura cu oficiali ai Hamas din Doha şi Gaza

Potrivit sursei, Qatarul a luat legătura cu oficiali ai Hamas din Doha şi Gaza, după ce gruparea islamistă a lansat un asalt din Gaza asupra unor oraşe israeliene, ucigând peste 700 de israelieni şi luând zeci de ostatici.

Nu se știe exact numărul de femei şi copii israelieni ţinuţi ostatici pe care Hamas îi oferă în potenţialul schimb pentru 36 de femei şi copii palestinieni prizonieri identificaţi de gruparea islamistă nu este clar, a spus sursa citată de Reuters.

Război în Israel: peste 300 de israelieni și peste 320 de palestinieni, morți

anterior, nu au fost raportate detalii despre negocierile care se concentrează asupra eliberării a 36 de palestinieni din închisorile israeliene .

Se crede că Hamas a capturat sâmbătă femei, copii, bătrâni şi soldaţi, însă numărul ostaticilor israelieni ţinuţi în Gaza rămâne de asemenea neclar, notează Agerpres.

Foto Captură video

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...