Răfuieli „explozive”: Atentatul cu bombă din Arad readuce în atenţie acţiuni similare petrecute în Bihor

Data:

Imediat după atentatul cu bombă de la Arad, soldat cu moartea omului de afaceri Ioan Crişan, ministrul de Interne Lucian Bode şi premierul Florin Cîţu s-au grăbit să declare că incidentul e unul izolat, fiind „singurul atentat reuşit în ultimii 30 ani”. Astfel de răfuieli explozive au existat, însă, de-a lungul vremii şi în Oradea, puse la cale de grupările interlope în scop de răzbunare sau „atenţionare”. Un hoţ de maşini faimos în anii ’90, orădeanul Nicolae Dad, de pildă, a vrut să-şi „dinamiteze” adversarul, doar că „operaţiunea” a eşuat, ucigând doi tineri care cărau bomba.

Maşină „bombardată”

31 martie 2000, o noapte de weekend. La restaurantul Maestro din Timişoara se pregătea nunta Brigittei Szeifert, viitoare fostă soţie a lui Ilie Năstase, cu omul de afaceri Tavi Sfăt, cunoscut patron de discoteci, cluburi şi restaurante în Arad şi Timişoara. La un alt local, Termal, recent deschis, era chef cu lăutari. Puţin după miezul nopţii, ambele chefuri au fost „sparte” de o explozie uriaşă. Un autoturism Alfa Romeo care abia intrase în oraş de pe DN 69 şi se îndrepta spre centru sărise în aer, la propriu, rupându-se în două.

În vehicul se aflau patru tineri care urmau să amplaseze o bombă în maşina unui cunoscut interlop timişorean, după cum aveau să afle poliţiştii, coordonaţi de însuşi şeful Poliţiei Române, generalul Nicolae Berechet. La volan era Ciprian Paşca, în dreapta lui Dorin Vasi (cunoscut arădenilor şi ca Dorin Pop), iar în spate Florin Martin şi Cristian Cintean.

Citește articolul complet în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...