Raport devastator. Ministerul Sănătăţii condamnă politica de achiziţii publice de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Data:

„Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia raportului preliminar de audit realizat de către Corpul de control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, după scandalul lipsei de medicamente şi problemele cu achiziţiile din acest punct de vedere, despre care a scris în iulie 2022.

Echipa de audit de la Ministerul Sănătăţii confirmă majoritatea faptelor relatate la momentul respectiv de către avertizorii din spital: există probleme cu continuitatea şi cu existenţa stocurilor de medicamente, iar activitatea angajaţilor de la serviciul de achiziţii publice a lăsat de dorit atât în privinţa procedurilor interne, cât şi în capacitatea de a gestiona proceduri ample de achiziţii.

Citește și: Antiplagiat: Ce pot face Iohannis, Dîncu, Cioroianu?

Concluzia ştiută dinaintea controlului: departamentul de achiziţii publice din spital, la pământ

În ceea ce priveşte problemele cu achiziţiile publice, acestea încep de la chestiuni elementare: spre exemplu, sunt probleme cu referatele de necesitate, document obligatoriu în orice achiziţie, care să argumenteze necesitatea demarării unei astfel de proceduri. Conform raportului, referatele consultate aveau o mulţime de nereguli: erau întocmite sumar, nu era justificată necesitatea şi oportunitatea achiziţiei publice, unele coduri CPV (care denumesc achiziţiile în SEAP) au fost trecute eronat.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...