Record de inculpați la DNA Suceava, trimiși în bloc în judecată

Data:

Record de inculpați la DNA Suceava, trimiși în bloc în judecată: 51 de instructori, polițiști sau patroni de școli de șoferi.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au finalizat un al 6-lea dosar privind fapte de corupție legate de eliberarea permiselor de conducere de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Suceava.

În acest dosar au fost trimiși în judecată 51 de inculpați, între care un angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intermediari și instructori ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducător auto, în perioada octombrie 2019 – noiembrie 2020.

A fost trimis în judecată Alexandru Gabor, agent de poliție în cadrul Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și
– luare de mită, în formă continuată (66 acte materiale) și

De asemenea, 50 persoane fizice (administratori ai unor școli de șoferi, instructori auto etc.), pentru comiterea unor infracțiuni de complicitate la luare de mită, comise în formă simplă și continuată.

Record de inculpați la DNA Suceava. Ce au făcut

Începând cu luna ianuarie a anului 2020, Alexandru Gabor ar fi aderat, împreună cu alți agenți examinatori din cadrul SPCRPCIV Suceava la un grup infracțional organizat, constituit de comisarul șef Radu Obreja și agentul Gheorghe Perijoc, ce avea ca scop fraudarea, în schimbul unor sume de bani primite cu titlu de mită, a examenelor practice pentru obținerea permisului de conducere, potrivit DNA.

Citește și DNA a stabilit pragul la abuzul în serviciu: 20 de milioane de euro!


„Ca membru al grupului, inculpatul Gabor Alexandru, având în vedere calitatea sa de agent examinator, ar fi avut ca sarcină promovarea de către unii candidați a examenelor practice, prin crearea unor situații favorabile acestora (alegerea unui traseu cu un grad redus de dificultate, urmărirea deficitară a modului de comportare, evaluarea nereală a comportamentului în trafic etc.).

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare evitarea punerii în situații de dificultate a candidaților și creșterea punctajului obținut de către aceștia, cu consecința directă a promovării examenului practic.

În contextul menționat mai sus, în perioada 31.10.2019 – 25.11.2020, inculpatul Gabor Alexandru, prin intermediul mai multor persoane, printre care și o parte dintre ceilalți inculpați cercetați în prezenta cauză, ar fi pretins și primit de la un număr de 66 candidați, suma totală de 15.000 euro, 200 de lire sterline, precum și o sumă de bani neprecizată sub aspectul cuantumului. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani ce aparțin unui număr de 41 de inculpați, printre care și inculpatul Gabor Alexandru”, arată DNA.

Record de inculpați la DNA Suceava. Acorduri de recunoaștere a vinovăției

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu doi inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită și complicitate la luare de mită, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Curtea de Apel București a respins rejudecarea dosarului asasinării disidentului Gheorghe Ursu

Curtea de Apel București, prin judecătorul Cătălin Mircea Pavel,...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...