Relocare cu 345 metri pentru noua Sală Polivalentă din Iași

Data:

Relocare cu 345 metri pentru noua Sală Polivalentă din Iași, astfel încât proiectul să poată fi finanțat de Guvern.

Primăria Iași a lansat o licitație pentru revizuirea proiectului Sălii Polivalente. Demersul municipalității vine în contextul în care, în februarie 2024, Guvernul a preluat această investiție cu scopul de a o finanța prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Potrivit caietului de sarcini, revizuirea este necesară în urma mai multor modificări survenite de la momentul elaborării documentației inițiale.

Principalul motiv constă în realizarea de către Ministerul Sănătății a unui studiu de coexistență în cazul Sălii Polivalente și a Spitalului Regional de Urgență (SRU).

Acest studiu a determinat mutarea primului obiectiv menționat la o distanță minimă de 345 metri de SRU.

Citește și O „greșeală” salvatoare pentru primarul Municipiului Iași. Ce s-a întâmplat cu dosarul pentru corupție?

Relocare cu 345 metri pentru noua Sală Polivalentă

Mutarea determină realizarea unui nou studiu geotehnic în cazul Sălii Polivalente și, în același timp, trebuie respectate anumite condiții impuse de Inspectoratului pentru Situații de Urgență și alte rapoarte sau avize întocmite pentru amplasamentul inițial.

Termenul de realizare a revizuirii documentației este de 30 de zile. Conform Primăriei, Compania Națională de Investiții (CNI) a solicitat „de urgență” depunerea proiectului tehnic și a autorizației de construire.

Rămâne de văzut în ce măsură proiectul refăcut va determina o eventuală creștere a nivelului investiției.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related