Doi magistrați au dat în judecata școala copilului, pentru că a luat nota 1 la Muzică

Data:

Doi magistrați au dat în judecata școala copilului, pentru că a luat nota 1 la Muzică. Soții Palaghia, procuroare și judecător, cer anularea notei.

Scandalul se desfășoară la Colegiul Național din Iași, una dintre cele mai bine cotate unități de învățământ din țară. Din luna octombrie 2023, părinții elevului de clasa a VI-a se luptă să anuleze nota de 1 primită de fiul lor la Educație Muzicală.

De la Inspectorat la tribunal

În conflict a fost implicat și Inspectoratul Școlar, speța mutându-se, apoi, pe rolul instanțelor, inițial la Bacău, acum, la Iași.

Un teritoriu familiar celor doi părinți: unul este procuror militar și fost prim-procuror, iar celălalt – judecător.

Având teama că această calitate ar putea influența obiectivitatea completului de judecată, mai ales că un judecător s-a abținut, deja, să judece speța, ce doi magistrați-părinți au depus o cerere de strămutare a dosarului la altă instanță din țară.

Citește și Viitorii magistrați vor fi testați psihologic, în Italia

La începutul acestui an, Claudia Monica și Marius Cătălin Palaghia, în calitate de reprezentanţi legali ai minorului A.T. au depus la Tribunalul Bacău o acțiune în care au chemat la bară Colegiul Național din Iași. Unitatea de învățământ pârâtă este cea în care fiul reclamanților este elev în clasa a VI-a, potrivit ReporterIS.

În cererea de chemare în judecată, părinții au solicitat anularea evaluării făcută la data de 16 octombrie 2023 la disciplina Educaţie muzicală, obiect la care fiul lor a fost notat cu nota 1 după o testare scrisă.

Cerinţele testării erau următoarele: „Transcrieţi pe portativ următoarele note muzicale: do bemol, si bemol, mi bemol, sol b bemol, re bemol; Identificaţi enarmonicul sunetelor do bemol, si bemol, mi bemol, sol b bemol, re bemol şi transcrieţi pe portativ”, potrivit ReporterIS.

După aproape o săptămână, pe 22 octombrie, părinții s-au adresat conducerii Colegiului Naţional solicitând analizarea situaţiei, iar în urma sesizării a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii unității de învățământ şi profesorul evaluator, în urma căreia nota a fost menţinută.

Citește și: Inculpații pot folosi arme de foc, expresie a „liberei dezvoltări a personalității umane”, spune CCR

Doi magistrați au dat în judecata școala copilului pentru notă

Reprezentanții minorului au formulat o cerere de reevaluare de către o comisie alcătuită din alte două cadre didactice.

Pe 14 noiembrie, Colegiul le-a transmis părinților că, în urma reevaluării, nota rămâne 1.

Saga nu s-a terminat aici: pe 27 noiembrie, părinții au depus contestaţie la Inspectoratul Şcolar Județean, solicitând „remedierea situaţiei şi analizarea aspectului dacă cerinţele de la testarea scrisă din 16 octombrie 2023 şi baremul de notare corespund programei şcolare la disciplina Educaţie Muzicală, raportat la cadrul legal în vigoare”.

Pe 13 decembrie, Inspectoratul Şcolar le-a comunicat un răspuns care, de asemenea, nu i-a mulțumit pe petenți.

Continuarea în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ReporterIS)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași, tergiversate 10 luni în completurile de judecată | Reporter de Iași

Tergiversări suspecte, la două instanțe din Iași și București,...

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas stricat | Aktual24

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas...

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF), trimis în judecată de DNA | Viața Liberă

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF)...