REPER: Guvernul întârzie de 14 luni programele europene de ajutor pentru copiii români

Data:

Partidul REPER cere liderilor coaliției de guvernare să o demită pe ministrul Familiei, Gabriela Firea, pentru că din incompetență și indolență întârzie deja de mai mult de un an o șansă la un trai decent pentru copiii români în situație vulnerabilă.

„Uniunea Europeană a adoptat încă din 2021 Garanția pentru copii, dar România nu a depus nici planul de acțiuni la 14 luni după termenul limită! Este un scandal și o amânare nejustificată a unor șanse la un trai decent și la servicii gratuite pentru peste 1.4 milioane de copiii care trăiesc în medii vulnerabile sau în risc social. Le cer liderilor coaliției PSD-PNL să o demită pe Gabriela Firea, Coordonator Național al Garanției, pentru că nu a fost în stare să adopte planul de acțiuni care poate scoate copiii României din sărăcie”, a declarat Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER.

Europarlamentarii Partidului REPER au lansat campania de interes național „România Copiilor” (romaniacopiilor.ro) pentru a conștientiza șansele imense irosite de actuala administrație și a pune presiune pe Guvern să nu mai piardă timpul și să rateze termene importante care întârzie investiția a 3.9 miliarde de euro în ajutorul acordat copiilor prin PNRR și Fondul Social European+.  Proiectul este deschis societății civile, administrației publice, sectorului privat și celorlalte forțe politice proeuropene, pentru implementarea Garanției pentru Copii.

Potrivit REPER, Garanția pentru copii este un program european care se concentrează pe furnizarea de sprijin pentru copiii care se confruntă cu cele mai mari dificultăți, cum ar fi copiii din familii cu venituri reduse, copiii cu dizabilități și copiii aflați în grija instituțiilor. Scopul programului este de a reduce riscul de sărăcie și excluziune socială a copiilor, prin acces la educație, acces la servicii de sănătate, acces la nutriție corespunzătoare și locuire decentă.

Citește și: Cele mai mari conspirații și minciuni despre comunitatea LGBTQ+

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...