România în NATO 20 de ani. Șeful Comandamentului de la Sibiu: „N-am văzut nicio diferenţă între militarul român şi cel american”

Data:

spot_img

România în NATO 20 de ani. Țara noastră a devenit membru cu drepturi depline a alianței militare nord-atlantice pe 2 aprilie 2004.

Aderarea a însemnat profesionalizarea armatei române, care, la acel moment, mai deține încă echipament de origine sovietică în majoritate.

Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (MNC-SE) de la Sibiu este una dintre cele mai importante structuri NATO din România.

Alianţa are „o abordare unitară pe tot flancul” de la nord la sud, în cazul unei ameninţări, a declarat general-maior Cristian-Daniel Dan, șeful Comandamentului de la Sibiu, într-un interviu acordat Agerpres.

Citește și Cum ar putea schimba inteligența artificială modul în care gândesc analiștii din sistemul american de securitate

România în NATO 20 de ani. Principalele amenințări la adresa securității Alianței

În opinia generalului, principalele ameninţări cu care se confruntă atât România, cât şi NATO sunt războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi atacurile teroriste.

Cred că războiul declanşat de către Rusia în Ucraina vorbeşte de la sine. Nu trebuie, pe de altă parte, într-un răspuns foarte simplu, să omitem nici ameninţarea teroristă, pentru că valurile de imigranţi ilegali care ajung în Europa pot genera ameninţări la adresa securităţii Alianţei.

Cred că, totuşi, cea mai mare ameninţare rămâne ameninţarea Rusiei”, a declarat General-maior Cristian-Daniel Dan, potrivit AGERPRES.

Despre războiul din Ucraina, general-maior Cristian-Daniel Dan spune că nu se poate estima nici când, nici cum se va termina.

Citește și România este în Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Ce se schimbă

„N-am văzut nicio diferenţă între militarul român şi cel american”

Comandantul MNC-SE afirmă că militarii români sunt la fel de profesionişti ca şi cei americani, fiind foarte apreciaţi de către comandanţii NATO. Cristian-Daniel Dan a subliniat, totodată, sacrificiul militarilor români, dar şi al familiilor acestora.

„În misiunile din Afganistan din anul 2010, cu Batalionul 812 Infanterie de la Bistriţa, ca şef de stat major şi în cea din 2012 cu Batalionul 32 Infanterie de la Timişoara ca şi comandant, noi, militarii români, am luptat cot la cot alături de militarii aliaţi.

În cadrul Alianţei n-am văzut nicio diferenţă între militarul român şi cel american. Sunt la fel de profesionişti, la fel de buni camarazi, la fel de dedicaţi încă din perioada de pregătire, pentru că orice misiune se execută având la bază o etapă de pregătire. (…)

Şi am avut succes. Şi, repet, nu am văzut niciun fel de diferenţă.

Dimpotrivă. Cred că românii au fost apreciaţi de către comandanţii NATO pentru profesionalismul de care au dat dovadă”, a afirmat general-maior Cristian-Daniel Dan.

Continuarea în AGERPRES


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related