Rusia și Belarus anunță exerciții nucleare comune

Data:

spot_img

Rusia și Belarus anunță exerciții nucleare comune. Declarația ministrului bielorus al Apărării, Viktor Khrenin, vine pe fondul „amenințărilor” exterioare la securitatea națională a statului.

Belarus a anunţat luni că va participa la exerciţii nucleare alături de Rusia, susţinând că aceste manevre sunt necesare din cauza „planurilor unor ţări occidentale de a folosi forţa militară împotriva statului nostru”.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

A doua încercare de a desfășura împreună arme nucleare

Ministrul bielorus al Apărării, Viktor Khrenin, a declarat într-un mesaj pe Telegram că aceste exerciţii sunt un răspuns la „încercările nereuşite de a atrage [Belarus] într-o epidemie de revoluţii colorate şi de a ne zdrobi prin sancţiuni economice” şi la „planurile unor ţări occidentale de a folosi forţa militară împotriva statului nostru.”

Citește și: Cătălin Drulă va convoca alegeri pentru funcția de președinte al USR: “Avem oameni şi lideri puternici / Mă gândesc, spre exemplu, la Dominic Fritz”

Potrivit Politico, aceasta este a doua oară când Belarus şi Rusia exersează desfăşurarea armelor nucleare împreună, prima etapă a manevrelor comune având loc luna trecută în Districtul Militar de Sud al Rusiei, care include şi părţi din Ucraina parţial ocupate de Rusia.

Focoasele nucleare se află pe teritoriul Belarusului

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat pentru prima dată în martie 2023 că Rusia va stoca arme nucleare tactice pe teritoriul bielorus.

Dictatorul bielorus Alexandr Lukaşenko a confirmat în decembrie că focoasele nucleare au fost transportate în Belarus, deşi nu a specificat unde sau câte sunt.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Azerbaidjan amenință Armenia cu acțiuni militare | Aktual24

Azerbaidjan amenință Armenia că va întreprinde acțiuni militare la...

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...