Săptămână-record la semnarea contractelor pentru autostrăzile României

Data:

Săptămână-record la semnarea contractelor pentru autostrăzile României. Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va semna miercuri și vineri contracte pentru construirea a patru loturi de autostradă cu o lungime totală de 74 de kilometri, acesta fiind recordul anului în ceea ce privește atribuirea contractelor pentru drumuri de mare viteză într-o singură săptămână.

Astfel, miercuri, la Buzău, se semnează contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei cu o lungime de 14 kilometri, iar vineri la Ministerul Transporturilor contractele pentru primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș respectiv lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș pe Autostrada Transilvania, cele trei loturi având o lungime totală de 60 kilometri. Raportat la numărul de kilometri, ziua de vineri 24 noiembrie, când se semnează contracte pentru 60 de kilometri de autostradă, este depășită de semnarea pe 28 decembrie 2022 a contractelor pentru toate cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani – Bacău (95,8 km) și de ziua 20 septembrie 2023 când s-au semnat trei loturi cu o lungime de 64 km (lotul 1 A0 Nord, Lotul 3 Autostrada Unirii PNRR și lotul 4 pe A13 Sibiu – Făgăraș).

Autostrada Moldovei (A7) contract semnat cu Nurol

După doi pierduți în contestații și la a patra desemnare (Trameco, Nurol, Tekfen), contractul pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău va fi semnat miercuri, la Consiliul Județean Buzău în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu respectând borna din PNRR: decembrie 2023, termen limită la semnarea contractelor. Este ultimul lot rămas fără constructor de pe întreaga lungime de 320 km. dintre Ploiești și Pașcani. Nurol are termen de execuție 20 de luni de la momentul emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL). În funcție de condițiile meteo, constructorul ar putea începe lucrările pregătitoare, deminare, descărcarea arheologică etc. până în martie, la startul sezonului din construcții.

Citește și Proiect inedit: cărți poștale cu disidenții anticomuniști României și poveștile lor, lansate de Poșta Română

Autostrada Sibiu – Făgăraș A13, contracte semnate cu Makyol

Vineri, 24 noiembrie, la București, CNAIR semnează cu Makyol contractele pentru primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, loturile 3 și 4 fiind deja atribuite constructorului din Turcia. După UMB și WeBuild, Makyol devine al treilea mare constructor din România raportat la numărul kilometrilor de autostradă contractați. Lotul 1 Sibiu (Boița) – Avrig are o lungime de 14 kilometri, iar lotul 2 Avrig – Mârșa – Arpașu de Jos 20 de kilometri. Durata de proiectare și execuție este de 4 ani (pentru toate cele 4 loturi). Mai multe, în Economedia.

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...