Scabal, un brand inspirat din artă care a creat colecții de excepție | Ampress

Data:

Scabal, un brand inspirat din artă. De ce un om de anvergura domnului Ion Tiriac sau carismaticul președinte Obama au ales „Scabal”?! Pentru că emblematicul brand reprezintă, ceea ce Toga și alte haine ale Romei ca părți indivizibile ale societății romane, identitatea și caracterul unui mod de viață, în care îmbrăcămintea punctează cu siguranță unul dintre cele mai recunoscute aspecte ale unei civilizații.

Scabal insistă pe inspirația din pictura, arhitectura…. și corelația cu filmul – „ecranul de argint” creând, mai mult decât brandurile arhicunoscute din Fashion – Armani, Zegna…. un stil vestimentar ce se poate transmite de la tată la fiu, ca reper al unui concept educațional de apreciere al valorilor, de ce nu, culturale, ale unui mod de viață. Preluat sau nu, de la ideea Patek Philippe, renumitul brand de meșteșug orologer care prin sloganul:-„ nu deții niciodată un Patek Philippe (ceas), tu doar ai grijă pentru generațiile viitoare!”, exprimă evoluția în atitudinea bărbaților moderni față de parentalitate – să petreacă mai mult timp cu copiii lor și să fie mai deschiși cu emoțiile lor decât s-ar fi simțit confortabil generațiile anterioare.

Citește și: Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Pentru că cinematografia oglindește aspecte ale identității unor epoci, societăți…, „Scabal” s-a angajat în susținerea creionării caracterului unor personaje de film emblematice in mentalului colectiv, prin punerea la dispoziția creatorilor de costume din pelicule, a întregului arsenal de țesături și design din arhiva sa.

Nu neapărat exhaustiv, sunt de menționat în afară de The Godfather (Nașul), peliculele: Casino, a lui Scorsese, The Wolf of Wall Street, al aceluiași cineast, James Bond, The Tailor of Panama, după o carte a lui Carré… Doar câteva, care pe lângă Titanic, Wall Street cu Michel Douglas și Shia LaBoeuf… întregesc o panoplie de pelicule care au marcat ireversibil cea de a 7-a artă.

Continuarea, în Ampress.ro

Citește și: Nicușor Dan crește în opțiunile bucureștenilor | SONDAJ publicat de Nicușor Dan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ampress.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...

Cele mai bune locuri pentru vacanța de Paște și 1 Mai, în România

Cele mai bune locuri pentru vacanța de Paște și...

3 moduri în care porți purta rochiile din voal

3 moduri în care porți purta rochiile din voal