DNA a trimis în judecată un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia | Oltenia Live

Data:

DNA a trimis în judecată un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia și alte trei persoane.

Patru persoane acuzate de fapte de corupție în sectorul energetic, între care chiar directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost trimise în judecată, anunță Direcția Națională Anticorupție (DNA), miercuri, într-un comunicat de presă.

Citește și Frica de lumea interlopă. E legal ca trupul lui Corduneanu să fie depus la un restaurant?

Dare de mită, trafic de influență și deturnarea licitațiilor publice

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție arată, într-un comunicat de presă remis miercuri, că au trimis în judecată patru patru persoane fizice, respectiv:

O persoană cercetată în stare de arest preventiv, pentru comiterea a două infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de cumpărare de influență și o infracțiune de deturnarea licitațiilor publice;

O persoană cercetată în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată;

O persoană pentru comiterea infracțiunii de deturnarea licitațiilor publice, și pe Iosif Chircă, la data faptei director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, cercetat sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit procurorilor, prima persoană dintre cele patru menționate anterior ar fi dat celei de-a doua persoane suma de 533.375 lei, în legătură cu influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra conducerii a două societăți cu capital majoritar de stat.

De asemenea, i-ar fi dat 10.000 de euro lui Ecobescu Adrian Dorin, director al Centralei Termoelectrica București Sud (CET SUD), punct de lucru al SC Electrocentrale București SA (ELCEN), în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar fi intrat în îndatoririle sale de serviciu.

Citește și Instanța i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Raport Integritate pe bune

DNA a trimis în judecată un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia

„În contextul inițierii, la data de 07.07.2023, de către o societate comercială cu capital majoritar de stat a unei procedurii de achiziție publică prin licitație deschisă, ar fi realizat în data de 17.08.2023, o înțelegere

asupra prețului ofertei cu inculpatul de la punctul 3, în calitate de director sucursală și împuternicit al unei alte societăți comerciale, în scopul de a denatura prețul de adjudecare a contractului de servicii.

Această înțelegere ar fi avut drept consecință atât câștigarea licitației la data de 25.08.2023, în condiții neconcurențiale, de către firma administrată de inculpat, cât și afectarea prețului de adjudecare a

contractului, în dauna societății comerciale cu capital majoritar de stat, cu suma de 134.698 lei fără TVA, reprezentând diferența de valoare”, arată Direcția Națională Anticorupție, în comunicatul de presă, potrivit Oltenialive.ro.

Continuarea în Oltenia Live


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Oltenia Live/ oltenialive.ro

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului din...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...