Salvați Copiii România vine în sprijinul mamelor refugiate din Ucraina | Curierul Național

Data:

Salvați Copiii România vine în sprijinul mamelor refugiate din Ucraina prin deschiderea unui centru de zi în care să-și poată lăsa copiii în siguranță.

Trei din cinci părinți ucraineni nu au loc de muncă

Trei din cinci părinți ucraineni refugiați în România nu au un loc de muncă, în condițiile în care doar 17% sunt angajați cu contract în România, 11% lucrează la distanță pentru o companie din afara României și 7% sunt angajați fără contract de muncă, potrivit anchetei derulate de Salvați Copiii România, în luna februarie.

Citește și Filmul documentar AMAR, despre hoții de buzunare, poate fi văzut la Cinema Elvire Popesco

Oficial, de la debutul războiului și până la data de 29 februarie 2024, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) s-au înregistrat 21.617 cetățeni ucraineni, dintre care 14.727 femei; dintre aceștia 2.784 s-au încadrat pe piața muncii, 1.890 fiind femei.

Lipsa abilităților de comunicare în limba română este cauza pe care o declară cei mai mulți refugiați din Ucraina, ca impediment pentru angajare (65%), urmată de nevoia de îngrijire a unui membru al familiei (54%), arată ancheta organizației.

Se urmărește depășirea barierelor culturale

Salvați Copiii își propune să sprijine integrarea mamelor ucrainene pe piața muncii, prin deschiderea unui centru de zi care oferă activități de tip daycare/afterschool pentru copiii ucraineni, alături de copiii români.

Prin intermediul centrului de zi, va fi oferit sprijin integrat pentru 40 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. În cadrul activităților din centru, copiii vor beneficia de îndrumare în realizarea temelor școlare, cursuri de limba română, activități recreative, joacă în aer liber.

Alți 60 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani vor beneficia de plata taxelor pentru creșă și grădiniță.

Citește și Muzeul Abandonului. Un proiect despre puterea de a privi durerea în față 

Spațiul centrului de zi este pus la dispoziție de către Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în cadrul Complexului de Servicii Golescu Grant din Aleea Țibleș nr. 64, sector 6, extinzându-se astfel, prin intermediul parteneriatului public-privat, aria serviciilor de sprijinire a copiilor ucraineni și români din comunitate, aflați în pericol de marginalizare socială.

Contactul dintre copiii ucraineni și cei români va contribui la depășirea barierelor culturale și la o mai bună coeziune socială bazată pe educație nonformală și deprinderea unor abilități de conviețuire în același spațiu comunitar.

Continuarea în Trei din cinci părinți ucraineni nu au găsit loc de muncă în România: Salvați Copiii România deschide un centru de zi în care mamele refugiate din Ucraina să-și poată lăsa copiii în siguranță | Curierul Național

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Curierul Național / curierulnational.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related