Primăria Iași a anulat în instanță o autorizație dată de Primăria Iași. Teama de dosare penale

Data:

Procesele prin care Primăria cere îndreptarea unor abuzuri comise de însăși conducătorii săi au devenit o obișnuință. Multe acțiuni în instanță sunt la alibi, pentru a arăta bunele-intenții, în urma unor investigații de presă, urmate de dosare penale deschise de DNA și DIICOT.

În cazul Vivo, autorizația de funcționare a fost dată prin falsificarea cărții cadastrale, proprietarul clădirii fiind Gheorghe Cheșcu, unul din cei mai influenți milionari din Iași în Primăria condusă de Mihai Chirica.

REPORTER de Iași a demascat operațiunea în două articole din 2022, respectiv ianuarie 2023.

Imediat, Primăria a cerut anularea propriilor sale decizii, șefii riscând altfel noi puneri sub acuzare.

În dosarul de autorizare a funcționării are categoria de folosință „pensiune”, la Oficiul de Cadastru e notat „locuință”. Fast-food-ul Vivo e chiriaș în spațiul deținut de un om de afaceri sirian.

Citește și: Festival de filme italiene, în trei orașe din țară

Unul dintre asociații Vivo, Mircea Panache, se bazează pe promisiunea proprietarului că lucrurile se vor rezolva. „Așteptăm intrarea în legalitate”, a zis Panache.

Argumentul lui Abdulmunem Ammarin, cel care deține acum clădirea, este mai mult unul sentimental: „Mai bine să o dărâmăm, ca la război, decât să o legalizăm?”. Clădirea cu lucrări neutorizate a fost cumpărată de sirian, anul trecut, de la firma Flux, a familiei Cheșcu.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ReporterIs

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related