Șeful Curții Militare de Apel și-a lăsat „moștenitori” la conducerea instanței

Data:

Președintele Curții Militare de Apel București, judecător general maior Chițu Victor, s-a pensionat și și-a lăsat înlocuitori la conducerea instanței. Printr-o simplă propunere de delegare, Chițu i-a propus pe Petre Valentin Bădiță președinte al Curții Militare de Apel și pe Codruța Strîmb vicepreședinte al instanței.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat propunerea de delegare făcută de pensionabilul Chițu în ultima ședință a secției pentru judecători. „Delegarea domnului judecător căpitan magistrat Bădița Petre Valentin, vicepreședinte al Curții Militare de Apel București, în funcţia de preşedinte al acestei instanțe, începând cu data publicării decretului de eliberare din funcție, prin pensionare, a domnului judecător general maior Chițu Victor” și „Delegarea doamnei judecător maior magistrat Strîmb Codruța în funcţia de vicepreşedinte al Curții Militare de Apel București, începând cu data delegării domnului judecător căpitan magistrat Bădița Petre-Valentin, vicepreședinte al acestei instanțe, în funcția de președinte, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în decizia Secției pentru Judecători.

Votul a fost luat cu 9 voturi „Da” și unul „Nu”.

Practici netransparente

„Fix ca în regimurile feudale, Chițu și-a lăsat moștenitori la Curtea Militară de Apel. Iar CSM a aprobat numirile fără comentarii, Este ireal”, ne-a declarat un magistrat din cadrul instanței.

Chițu a ieșit la pensie cu un venit de aproximativ 5.000 de euro pe lună.

Chiţu Victor a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii Militare de Apel Bucureşti, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 15.07.2018, potrivit Hotărârii nr. 767/04.07.2018, dar în 2 septembrie 2020 magistratul în cauză a solicitat demisia din respectiva funcţie.

Ulterior, s-a răzgândit și a tot fost delegat succesiv până la ieșirea la pensie.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
3 COMENTARII
  1. Poate, la un moment dat veți avea și mustrări de conștiința la cum l-ați executat pe sotul meu, comandorul in rezerva Ungureanu Cătălin ! Indiferent ce suntem la un moment dat , omenia rămâne ! Doar omenia și rațiunea . Ultima ratio unui om care a zburat mii de ore pentru romani și România ! “ Marele pericol” !!! Sa va dea Dumnezeu sănătate și putere pentu ca eu va doresc sa aveti parte înmiit de lacrimile mele și ale familiei mele !😡😡😡🙏🙏🙏

  2. „… judecator general… 5.000 euro/luna…____–-____cum deja stie toata lumea, armata romana a ajuns o parte din schema de exploatare si devalizare a romanilor, iar de cand bulibasa este gaga de Sibiu, inmultirea gradelor inalte a devenit precum in ” ciupercile de dupa ploaie”, in plus, numarul imens, urias, de generali in armata romana, este o sfidare planetara atat geografic cat si in timp, Romania este tara cu cel mai mare numar de generali din intreaga lume, si la zi si in toata istoria cunoscuta, are aprox. 2 MII de generali(activi si rezerva)!!!, practic are mai multi generali decat USA, UK si intreg NATO, LA UN LOC !!! Cincret, USA are- in toata istoria!!!- doar 6 generali cu 5 stele, si doar 2 generali cu 6 stele, amandoi morti, iar unul facut general de asa grad, POSTMORTEM, este vorba de primul presedinte al USA. generalul G. Washington…E ceva fantastic, Romania si romanii tin in spinare -si inca in lux- cel putin 50 mii ” cadre ale armatei”,(activi si rezerva), grupa cea mai mare din imensa clasa parazitara (altfel , mica, raportat la total populatie), adica din sub 2 %, (doua sute mii indivizi-numere concrete), formata din parazitii de la armata, din politic, varf administratie, popime si diverse grupuri, in general, clientela puterii…Romania (si niciun alt stat) NU poate rezista prea mult, intr-o asa schema de jefuire sistematica …

  3. Codrita Strimb nu a fost judecator.A fost toata viata ei un ofiter acoperit,care executa ordine si baga nevinovati dupa gratii.Si bineinteles e avansata in functii.Asta e „Romania lucrului bine facut”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...