Senatorul Călin Matieş pleacă de la PSD la AUR. Alți șase parlamentari ar urma să se înscrie în partidul lui Simion

Data:

Senatorul Călin Matieş pleacă de la PSD la AUR. Singurul senator PSD de Alba a anunţat vineri că se alătură Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), partid din partea căruia va candida la alegerile locale din 2024 la Primăria municipiului Alba Iulia.

Călin Matieş a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă, la care au asistat şi câteva zeci de persoane, care au susţinut că au fost membri ai PSD şi că îl urmează pe senator la AUR.

„Decizia a fost joi seara de a trece efectiv la AUR. Până atunci, nu am avut nicio decizie. Am tot discutat”, a declarat Călin Matieş, citat de Agerpres.

Senatorul a precizat că a fost contactat de liderul AUR, George Simion, în urmă cu două luni. ”Am avut doar o discuţie (la vremea respectivă – n.r.)”, a spus Matieş.

Întrebat dacă va candida la primărie din parte AUR, Matieş a răspuns că discuţia a fost să se meargă „în continuare” cu proiectul acesta.

Citește și: Cele mai răspândite minciuni despre migranții veniți în Europa

Va candida la Primăria Alba

Senatorul a amintit că şi-a asumat în urmă cu un an candidatura la Primăria Alba Iulia, cu acceptul liderului PSD, Marcel Ciolacu, şi al europarlamentarului Victor Negrescu, fiind votat, în acest sens, în Consiliul Politic Judeţean.

„Din păcate, acest lucru nu a mai fost posibil”, a spus Călin Gheorghe Matieş, care l-a acuzat de ”trădare” pe Victor Negrescu, susţinând că organizaţia locală Alba Iulia a PSD nu şi-l doreşte în rândurile sale pe Gabriel Pleşa, primarul USR al municipiului Alba Iulia.

Matieş a invocat neînţelegeri în organizaţia PSD, reproşându-i actualului coordonator, europarlamentarul Victor Negrescu, că ar fi discutat cu actualul primar din Alba Iulia să candideze la alegerile locale din 2024 din partea PSD.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș era dispusă să plătească cât spunea judecătoarea pentru achitarea ginerelui

El a mai spus că i s-a oferit din partea PSD să candideze la Camera Deputaţilor.

„Am avut de ales între a rămâne cu organizaţia (PSD Alba Iulia – n.r.) şi a accepta postul de deputat, de la PSD. (…) De aceea, astăzi, eu am luat hotărârea de a mă afilia cu AUR”, a arătat Matieş.

La conferinţă au fost prezenţi purtătorul de cuvânt al AUR, Dan Tanasă, şi alţi deputaţi AUR din judeţele învecinate.

Se știa de mult că pleacă

Zvonurile despre o posibilă plecare a lui Matieş la AUR au circulat de câteva săptămâni, la fel ca cele despre tatonările dintre PSD şi actualul primar din Alba Iulia.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că în următoarea perioadă alți șase parlamentari de la PSD, PNL și USR ar urma să se înscrie în grupul parlamentar AUR. Negocierile sunt încă în curs cu pesediștii Florin Daniel Ghiță deputat de Ilfov, Daniel Florea, deputat de București, Marian Iulian Rasaliu deputat de Brașov, liberalii Ovidiu Iosif Florean senator de Bistrița, Florică Ică Calotă deputat de Telorman, precum și Andrei Postică – senator USR de Galați.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Călin Matieș / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...