Sentință definitivă la Suceava cu privire la achiziția Spitalului Mobil Lețcani. Liberalii cer un răspuns de la DNA | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Sentință surpriză și definitivă la Suceava: achiziția Spitalului Mobil Lețcani a fost corectă. Curtea de Apel Suceava a anulat în rejudecare și ce mai lăsase valabil Tribunalul din raportul Curții de Conturi privind achiziția spitalului de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

Verificările cu privire la achiziția Spitalului Mobil Lețcani

Inspectorii de conturi au verificat derularea licitației la nici trei luni de la inițierea ei pe procedura accelerată permisă de Comisia Europeană în debutul pandemiei de Covid-19.

Prin decizia emisă ulterior pe baza raportului realizat în urma acestui control, inspectorii de conturi au impus asociației soluționarea unor nereguli până la un anumit termen (30 septembrie 2020).

A fost lansată România Atractivă, cea mai complexă platformă de promovare a turismului cultural: 12 rute tematice care străbat întreaga țară (presshub.ro)

Pe de altă parte, în urma raportului au fost administrate asociației mai multe sancțiuni, în cuantum de 60 de mii de lei. Cum raportul a fost practic desființat, la fel și decizia, urmează la rând procesul-verbal.

Politică și pandemie

Amintim că achiziția Spitalului Mobil Lețcani a fost contestată vehement mai ales politic, și nu din punct de vedere funcțional, deoarece s-a derulat cu doar câteva luni înainte de alegerile locale din 2020.

În vreme ce vechea conducere a CJ Iași a alocat 11 milioane de euro pentru spitalul mobil cu cea mai mare capacitate (250 de paturi), deci dificil de gestional, din Regiunea Nord-Est doar CJ Neamț a mai contribuit, cu 3 milioane de euro.

Premierul slovac a fost împușcat (presshub.ro)

Prețul final avea să fie 11 milioane, cu speranța decontării din linia de finanțare deschisă special de Comisia Europeană pentru achiziția unităților modulare.

România a avut la dispoziție 50 de milioane de euro, dar la Iași nu a ajuns niciun cent: deși orice primărie sau consiliu județean putea să acceseze fonduri, în lista solicitanților nu au fost incluse și asocierile de consilii județene, cum este Euronest.

Administrația județului Iași nu a intervenit în niciun fel pentru corectarea acestei scăpări, așa cum avea să se zbată pentru un alt proiect, cel al Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, care însă a ratat finanțarea.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related