Șobolaniada extremei drepte. Ar fi timpul ca statul să înceapă deratizarea

Data:

În timp ce noi ne bem liniștiți cafeaua, ei lucrează. Tăcut și tenace. În ascuns, de la om la om. Bine organizați în vizuinile lor, precum șobolanii. Ei sapă la stabilitatea societății noastre, pun în pericol libertățile noastre, atentează la sănătatea publică și spulberă până și fărâma de șanse pe care societatea se chinuie să o acorde celor mai puțin favorizați.

În acest timp, autoritățile statului dorm pe ele. Și cum să nu doarmă, atunci când principalul partid de guvernământ molfăie fericit lăturile extremei drepte, proclamând că românii sunt sclavii Uniunii Europene?

Fapt șocant în Alba: sute de părinți s-au împotrivit cântăririi şi măsurării înălţimii copiilor lor în cadrul unui studiu de evaluare a stării de nutriţie. Este vorba despre o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul unui program de supraveghere a obezităţii în rândul copiilor. Dar eforturile au fost perturbate de atitudinea obtuză a unor părinți – și nu puțini…

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru Agerpres, că „părinţilor li s-a cerut să completeze un chestionar şi, implicit, să-şi exprime sau nu acordul pentru măsurarea copiilor, respectiv înălţime, greutate. Practic, să avem o încadrare, un indice de masă corporală. (…)

Ei bine, noi ne-am lovit de un refuz. Undeva între 30 şi 40% dintre părinţi au refuzat acest lucru. Au completat chestionarul, dar nu şi-au exprimat acordul ca să-i putem măsura şi cântări pe copii”.

De ce? Tot Alexandru Sinea explică: „Părinții au spus că ei nu doresc ca Uniunea Europeană să facă statistici sau teste pe baza copiilor lor”.

Șeful DSP Alba a precizat că a fost vorba de sute de părinţi, nu doar din localități îndepărtate, ci și din municipiul reşedinţă de judeţ, Alba Iulia.

Citește și: Medic de familie, despre refugiații ucraineni: Tot mai mulți cer adeverințe să se angajeze în România

Ei bine, nu. Nu e de râs, deși prostia omenească, în imensitatea ei, ne poate îndemna la aceasta.

De fapt, știrea ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru autorități și să le smulgă – dacă mai este posibil – din somnul și suficiența lor, adânci și prelungite.

În primul rând, pentru că „argumentele” invocate de părinți au o arie prea extinsă și sunt prea consecvente  în primitivismul lor pentru a le putea lua drept reacții spontane și individuale. Numărul mare al refuznicilor indică o acțiune de dezinformare coerentă, de la om la om.

Observați că țintele sunt două organizații „favorite” ale  extremei drepte și ale conspiraționiștilor: Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

În cazul particular din Alba, teoria lansată insidios se îndreaptă fix asupra copiilor aflați în pericol de a dezvolta obezitatea cronică. Este un rău făcut copiilor, din inconștiență sau în mod intenționat. Lor li se fură șansa de a duce o viață normală și echilibrată.

În al doilea rând, povestea de la Alba este doar vârful aisbergului.

Acum câteva luni ne-am lovit de un aspect șocant: comunitățile de romi au fost agitate de zvonul potrivit căruia copiii ar urma să fie smulși din familiile lor, ca urmare a aprobării legii privind prevenirea separării copiilor de familie.

Ei bine, cuvântul ”prevenire” a fost întors pe dos și oamenii din comunitățile defavorizate au fost mințiți. De fapt, legea prevede exact contrariul a ceea ce susțin conspiraționiștii: pentru a le da o șansă copiilor din comunități defavorizate, se înființează centre de zi, unde aceștia au acces la o masă caldă și au posibilitatea de a-și pregăti lecțiile. Nici vorbă să fie smuls vreun copil din familie. Dimpotrivă, acești copii primesc o șansă pentru a ieși din sărăcie.

Citește și: De ce strigă AUR că „statul ne fură copiii” și unde este minciuna

Conspiraționiștii nu încetează să strige că statul și organizațiile internaționale sunt cele care îi înrobesc pe oameni. În realitate, tocmai ei sunt aceia care caută să-i mențină în marginalitate, le blochează accesul la politici de sănătate și educație.

Campaniile de vaccinare sunt subminate, oamenii sunt îndemnați să refuze contactul cu autoritățile, să nu-și dobândească documente de identitate electronice, să rămână în izolare, sărăcie, dependență. Aceasta este „libertatea” pe care o clamează ei.

Cine sunt zvonerii? Cine sunt răspândacii? Cine-i finanțează și cine-i organizează?

Cum acționează, în cele din urmă, această colonie de șobolani care a invadat subteranele societății românești?

Ar fi timpul ca statul să pornească o acțiune de deratizare, dacă vrea ca politicile sale să poată avea vreo șansă în străfundurile societății, în zonele cele mai expuse riscului.

Dar cum să o facă?

Tot acest fenomen periculos, care în cele in urmă pune în pericol siguranța națională, nu poate fi disociat de avansul extremei drepte, care promovează exact aceleași teorii ale conspirației.

Dar iată că principalul partid de guvernământ, PSD, membru al unei familii politice dedicate proiectului european, preia, la el acasă, discursul extremei drepte. Ei, cei din PSD, ne spun că suntem sclavii Uniunii Europene, ei lansează atacuri perverse la adresa Ucrainei.

Și atunci, cine să abordeze cu adevărat pericolul mortal la adresa societății noastre?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ovidiu Nahoi
Ovidiu Nahoihttp://rfi.ro
Ovidiu Nahoi este redactor șef al Radio France Internationale România. A fost redactor-șef al publicațiilor „Historia“ și „Foreign Policy“ (2007-2010) și corespondent la Bruxelles pentru Adevărul, în perioada 2010-2012. A realizat emisiuni pe teme de politică internațională la The Money Channel și TVR. A realizat documentarul „La Răsărit de Europa“, în regiunea Bugeac și Odesa, în 2014, pentru The Money Channel. Este autor al cărții „Povestiri de peste Prut“, apărută în 2019 la Editura Seneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...