Sportul și efectele sale asupra sănătății creierului. Ce spun studiile | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Sportul și efectele sale asupra sănătății creierului. Ce spun studiile realizate în cadrul Institutului Britanic de Cercetare a Demenței.

Noi studii arată că activitatea fizică poate elimina toxinele din creier, acționând în același timp ca un „fertilizator” care stimulează noi neuroni și conexiuni, transmite The Telegraph.

O noapte de somn satisfăcătoare a fost mult timp considerată ca fiind leacul pentru toate bolile, în special pentru eliminarea toxinelor dăunătoare din creier.

Citește și: Când poate primi copilul telefon mobil. Orașul din Irlanda fără smartphone pentru copii

Neurologii au crezut mult timp că somnul profund ajută la eliminarea resturilor problematice din creier, eliminând multe dintre proteinele și metaboliții despre care se crede că sunt implicați în dezvoltarea bolii Alzheimer și a altor demențe.

A fi activ joacă un rol esențial în eliminarea toxinelor

Acest lucru nu este deloc liniștitor pentru insomniacii dintre noi. Cu toate acestea, dovezile definitive au fost întotdeauna greu de obținut, iar un nou studiu publicat în revista Nature Neuroscience a pus această teorie sub semnul întrebării.

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

În timp ce somnul este încă vital pentru multe aspecte ale sănătății, Bill Wisden, profesor la Institutul britanic de cercetare a demenței, care a fost implicat în realizarea studiului, spune că a fi activ poate juca de fapt un rol mult mai important în eliminarea toxinelor.

„Am demonstrat că eliminarea din creier a toxinelor este foarte eficientă atunci când suntem treji”, spune el.

„În general, a fi treaz, activ și a face exerciții fizice poate curăța mai eficient creierul de toxine”.

Aceasta este, fără îndoială, o veste bună pentru oricine se luptă să obțină șapte ore solide de somn pe noapte.

Se recomandă plimbări de o jumătate de oră

La urma urmei, o plimbare vioaie de o jumătate de oră este posibilă pentru cei mai mulți dintre ei chiar și după o noapte de zvârcolit și răsucit.

Sugestia lui Wisden se potrivește cu un număr din ce în ce mai mare de descoperiri din ultimii ani, care indică importanța absolută a exercițiilor fizice pentru toate aspectele sănătății creierului.

Citește și: A plecat în Londra să fie mai aproape de fiul ei și a ajuns să ajute sute de copii

Rolul exercițiilor fizice în eliminarea deșeurilor din creier este în prezent un domeniu de investigație activă în laboratoarele de cercetare din întreaga lume.

Teoria de lucru se referă la anumite celule cerebrale care își schimbă forma, cunoscute sub numele de celule microgliale, care pot lua diferite forme în funcție de starea de sănătate.

Continuarea în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / UserBot )

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related