Sri Lanka va expulza 300.000 de ruși care s-au refugiat pentru a scăpa de război | Aktual24

Data:

Sri Lanka va expulza 300.000 de ruși. Autoritățile au transmis sutelor de mii de ruși care se află în țară pentru a scapă de război că trebuie să plece în următoarele două săptămâni, au declarat ofițerii de imigrare. Biroul de imigrație a emis o notificare către Ministerul Turismului prin care le cere rușilor care se află în statul asiatic pe baza unor vize turistice prelungite să părăsească Sri Lanka în termen de două săptămâni, începând cu 23 februarie.

Aproape 300.000 de ruși au călătorit în Sri Lanka în ultimii doi ani, de la începutul războiului, potrivit datelor oficiale. Comisarul general pentru imigrație a declarat că „guvernul nu mai acordă alte prelungiri ale vizelor”, deoarece „situația zborurilor s-a normalizat”.

Cu toate acestea, biroul președintelui Ranil Wickremesinghe a ordonat o investigație a notificării către Ministerul Turismului, într-o încercare aparentă de a preveni tensiunile diplomatice.

Citește și: Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Sri Lanka va expulza 300.000 de ruși. Plângeri despre turiști

Biroul președintelui a declarat că notificarea a fost emisă fară aprobarea prealabilă a cabinetului și că guvernul nu a decis în mod oficial să revoce prelungirile de vize, scrie cotidianul britanic The Independent.

Numărul exact al vizitatorilor care și-au prelungit șederea dincolo de durata obișnuită de 30 de zile a vizei turistice rămâne neclar.

Ministrul Turismului, Harin Fernando, a declarat că ministerul său a primit plângeri cu privire la unii turiști ruși care conduc afaceri neînregistrate și ilegale în partea de sud a țării. Mai multe controale au fost efectuate de autorități în urma unor discuții cu Departamentul de Imigrație, a spus el.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: O minciună despre cerealele din Ucraina demontată: din 3 milioane de tone care au intrat în România, doar 4 probe au avut probleme

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scabal, un brand inspirat din artă care a creat colecții de excepție | Ampress

Scabal, un brand inspirat din artă. De ce un...

Vizitele familiei regale a României în Oradea și Bihor, în perioada interbelică | Bihoreanul

Vizitele familiei regale a României în Oradea și Bihor....

Schioare surprinsă de avalanşă în Munţii Rodnei

Schioare surprinsă de avalanşă. O schioare care a coborât...