Cuplu din România arestat în Spania, după ce și-a vândut fetița de 12 ani (Aktual24)

Data:

Cuplu din România arestat în Spania, după ce și-a vândut fetița de 12 ani pentru a o căsători. Garda Civilă din Spania i-a arestat pe mama și tatăl vitreg al copilei de naționalitate română din Malagon (Ciudad Real).

Minora a fost localizată de agenți într-o locuința din Baza (Granada).

Din cercetările efectuate, agenții au reușit să afle că minoră le spusese celorlalte fete că părinții ei urmau să o căsătorească în schimbul a 3.000 de euro.

Cuplu din România arestat în Spania. Tatăl avea 3.800 de euro

Din acest motiv, anchetatorii au procedat la arestarea părinților. În momentul arestării, gardienii au confirmat că tatăl vitreg avea asupra sa 3.800 de euro, declarând că ar fi câștigat banii în timpul sezonului de recoltare a măslinelor.

Agenții au constatat că această declarație era falsă, că bărbatul nu lucrase la culesul măslinelor și că nu avea cum să dovedească de unde proveneau banii.

De asemenea, anchetatorii știau că fetiță vândută unei alte familii ar putea fi într-o casă din Baza, așa că s-au deplasat imediat în orașul din Granada, localizând-o în siguranță în această municipalitate. Bărbații arestați trimiseseră copila în casa unei rude pentru a o ascunde.

După ce a recuperat copilul, Garda Civilă a inițiat procedurile corespunzătoare cu delegația de Asistență Socială din Granada, din cauza riscului de abandon.

Citește și: Năvodul aruncat de procurorii DIICOT Iaşi peste afacerile cunoscutului investitor imobiliar Cristin Zămosteanu a prins în “ochiurile” sale şi doi polițiști

În prezent, fetița se află sub tutela Junta de Andalucia. În ceea ce îi privește pe părinții români, gardienii i-au dus în fața instanței, acuzându-i de infracțiune împotriva libertății personale pentru că au forțat căsătoria minorei.

Ce spune mama care și-a vândut fetița de 12 ani

Magdalena, româncă acuzată că și-a vândut propria fiica de 12 ani, neagă faptele și susține că ea și soțul ei sunt nevinovați.

„Nu am făcut nimic rău, fiica mea a vrut să meargă cu iubitul ei în Granada”, a declarat femeia, potrivit cotidianului OK Diario.

Citește și: Cum arată acum vila de lux construită de Gigel Sorinel Ştirbu, şeful PNL Olt, pentru fiul său, pe malul lacului Pantelimon

Atât ea, cât și partenerul ei au fost aduși în față Tribunalului de Instrucție numărul 5 din Ciudad Real.

După ce le-a luat declarații, instanța a dispus eliberarea provizorie a celor doi, cu următoarele măsuri preventive: retragerea pașapoartelor, interdicția de a părăși teritoriul Spaniei și interdicția de a se apropia de minoră la o distanță mai mică de 300 de metri timp de 45 de zile. Toate acestea, în timp ce ancheta judiciară continuă.

Familia părinților arestați insistă că aceștia sunt nevinovați și că totul face parte din tradiția clanurilor de romi din țara lor de origine, România. „Este o tradiție culturală”, spun ei.

Continuarea, în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Aktual24

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...