Stadiul lucrărilor la drumul expres care va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania

Data:

Sute de muncitori și utilaje, mobilizate pe șantierul viitorului drumul expres care va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin Tureni. Constructorii au profitat de vremea bună din ultimele zile și „au turat motoarele” pe DEx 4 din Tureni.

La puțin peste jumătate de an de la demararea lucrărilor, constructorul înregistrează un progres fizic de peste 14,15% pe șantierul viitorului drum expres DEx 4 legătură A3 – DN 1 din localitatea Tureni. Luna trecută, Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lăuda „mobilizarea bună” pe şantierul drumului expres. Lucrările sunt realizate de Asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras PublicaS Y Regadios SA – CON-A Operations SRL.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Odată cu venirea vremii bune, constructorul a mobilizat noi resurse pe șantierul drumului din Tureni. Peste 200 de drumari și 170 de utilaje erau mobilizați pe șantier la finalul lunii februarie, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

În martie, se lucra la terasamente, consolidări, poduri şi pasaje, dar şi la relocarea unor reţelele de utilităţi.

„Mobilizare bună pe şantierul Drumului Expres care va asigura legătura dintre A3 şi DN1 (Tureni, judeţul Cluj)! La ora actuală, asocierea de constructori români şi spanioli lucrează la terasamente, consolidări, poduri şi pasaje, dar şi la relocarea unor reţelele de utilităţi”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

Cu toate că asocierea are la dispoziţie 18 luni şi 562,6 milioane de lei pentru finalizarea construcţiei celor 5 km ai drumului expres, lucrarea ar putea fi dată în folosință chiar la final de 2024.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Patriarhul Constantinopolul a cerut ca Paștele să fie sărbătorit în același timp de ortodocși și catolici. Ideea a fost respinsă în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related