STENOGRAME.Cum se negociau contractele de la Transporturi: ”Din 2019 au ieșit trei miniștri, voi nu știți ce cheltuială a fost. Io am zis un 3% să nu exagerez. Nu, se ia 5 sau 10% din contract”

Data:

Un consilier din Ministerul Transporturilor și un om de afaceri apar în stenogramele DNA negociind procentul pe care ar fi urmat să-l împartă din contractul unor nave achiziționate de Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM), se arată într-o propunere de arestare pe care DNA a trimis-o Tribunalului Constanța. În urma cererii, 5 inculpați au fost plasați în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de influență, luare de mită și constituire de grup infracțional în cadrul Ministerului de Transporturi.

Procurorii arată în document că omul de afaceri Ion Macovei (aflat acum în arest la domiciliu) îi spune lui Mădălin Matica, consilierul secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, că s-a înțeles cu reprezentanții companiei estoniene care furniza navele să primească 5% din profitul estonienilor stabilit la 25%, adică aproximativ 300.000 lei pentru o navă. Lui Mădălin Matica i s-a părut prea mică suma raportată la valoarea contractului, mai ales că suma urma a fi împărțită între șapte persoane, arată procurorii DNA în documentul consultat de G4Media.

  • G4Media i-a solicitat un punct de vedere consilierului Mădălin Matica, însă acesta nu a răspuns întrebărilor reporterului până la publicarea acestui articol.

Cei doi vorbesc despre ”șase-șapte oameni” cărora trebuiau să le comunice chestiunea discutată, iar omul de afaceri înaintează un procent de 3% ca „să nu exagereze”. Consilierul din Ministerul Transporturilor îi răspunde că 10 este ”cifra clasică”, iar omul de afaceri îl contrazice spunându-i că ”una e să mă duc la drumuri și una să fac o navă”, diferența fiind că ”la drumuri spui că pui asfaltul de 10 și îl pui de 8 și furi”, se arată în documentul anchetatorilor.

Citește articolul complet în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ursula von der Leyen, în așteptarea votului pentru viitorul președinte al Comisiei Europene

Noul Parlament European urmează să stabilească, prin vot secret,...

APIA Arad îşi construieşte un sediu nou, de 13,4 milioane de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad...

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie românii banii | Banatul Azi

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie...