Tot mai mulți tineri români fac infarct – medic cardiolog: „Băgăm un fast-food în timp ce ne uităm pe Tiktok. Wow, ce viață!”

Data:

Stilul de viață nesănătos, practicat de tot mai mulți români, provoacă probleme la inimă, arată un cunoscut medic cardiolog.

Acum 20 de ani, „inima era mult mai liniștită și mai veselă”, spune medicul cardiolog Cristian Udroiu, citat de Radio Europa Liberă. Astăzi, stilul de viață ne afectează din ce în ce mai mult sănătatea: „Băgăm un fast-food în timp ce ne uităm pe Tiktok. Wow, ce viață!”. Doctorul Cristian Udroiu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgență București, arată că oamenii nu se mai uită unii la alții, ci doar în telefoane, stau cocoșați, încruntați și uită să-și trăiască propria lor viață.

Citește și Marian Oprișan, încă un împrumut de 1 milion de euro de la mama sa. „Suntem curați ca lacrima, bineînțeles că nu-i dau înapoi”

„Toate aceste lucruri afectează inima. Nu știm să vorbim frumos între noi, nu știm să ne salutăm, nu știm să mâncăm sănătos. Inima lui 2023 este obosită, stresată și îmbătrânită. Am uitat să trăim”, mai arată medicul.

Bolnavii cu infarct sunt tot mai tineri

Medicul susține că, atunci când a intrat în rezidențiat și a început să facă cardiologie intervențională, media de vârstă a pacientului cu infarct era undeva la 72 de ani, iar astăzi este 55.Mai multe, în Monitorul de Cluj.

FOTO: Pixabay

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gata cu acele pentru injecții. Plasturii speciali ar putea înlocui vaccinarea clasică

Gata cu acele pentru injecții. Un plasture de imunizare...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...