Toți ochii pe Turcia. „Foarte aglomerat”. A început votul cu o mare miză geopolitică

Data:

Turcii și aleg duminică președintele pentru următorii cinci ani. Principalii rivali în cursa electorală sunt președintele în funcție Recep Tayyip Erdogan (AKP, 70 de ani) și candidatul opoziției unite, Kemal Kilicddaroglu (CHP, 75 de ani).

Alegerile sunt de cotitură nu numai pentru viitorul Turciei, ci și pentru întreaga UE, mai ales prin prisma în care cursul negocierilor de aderare se poate schimba semnificativ dacă Erdogan va fi învins.

Și pentru România, alegerile au impact important, în special în cheia istoriei comune de secole a celor două popoare, cât mai ales în cheie economică, Ankara fiind cel mai important partener non-UE al Bucureștiului. Aproximativ 61 de milioane de alegători din cele 87 de circumscripţii electorale din Turcia sunt aşteptaţi duminică la urne.

Citește și: Bolnavii cu tulburare depresivă majoră ar putea beneficia mai ușor de tratament medicamentos. Proiect, la CNAS

Pentru prima dată în cei 20 de ani de mandat, sondajele de opinie înaintea votului au indicat că președintele Recep Tayyip Erdogan intră în cursă în urma unui adversar, transmite Al Jazeera.

Sondajele de opinie i-au acordat un ușor avans lui Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului, pro-secular, sau CHP, și candidatul comun al unei alianțe unite a opoziției.

Continuare în G4Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Ümit ATEŞ)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...