Incendiu în Prahova. Șase morți la Ferma Dacilor. Fiul patronului, printre victime

Data:

Incendiu în Prahova. Un copil și doi adulți au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani, din comuna prahoveană Gura Vadului. Bilanțul victimelor ar putea crește.

UPDATE 21.09: Raport despre controalele făcute la Ferma Dacilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, dacă acestea există, precum și măsurile dispuse de personalul de specialitate în scopul remedierii deficiențelor constate la nivelul spatiilor aparținând operatorului economic cu funcțiuni de cazare situat în localitatea Tohani din județul Prahova, în timpul verificărilor efectuate, arată inspectoratul, într-un comunicat de presă.

„Acest raport solicitat de altfel și de șeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU.

Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor.

Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, precizează instituția.


UPDATE 19.32: Incendiu în Prahova, cu bilanț în creștere

A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată. Autoritățile nu pot deocamdată preciza dacă este adult sau minor). Se continuă acțiunea de căutare.


UPDATE 16.33: Un bărbat a murit pentru că a încercat să-și salveze copii

„O persoană dintre cei 4 adulți decedați a încercat să meargă să-şi salveze copiii, numai că nu a mai apucat să iasă de acolo.

Iar soţia dânsului cu unul dintre copii au fost duşi de dimineaţă la Spitalul Judeţean”, a declarat, marţi după-amiază, prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu.

Acesta a precizat că bărbatul care a încercat să-şi salveze copiii era angajat al complexului, din datele pe care le-a primit. Zona din pensiune care a ars era o clădire cu restaurant şi câteva spaţii de cazare la parter şi cinci camere la mansardă.

Focul pare să fi izbucnit nu din restaurant, ci din zona mansardei, acolo unde erau spaţiile de cazare, a precizat prefectul.


UPDATE 14.00: Cine este Cornel Dinicu, fost interlop, patronul Fermei Dacilor

Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire.

Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante.

De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova.

Citește și: Cine este Cornel Dinicu, fost interlop, patronul Fermei Dacilor, locul unde au murit arse mai multe persoane


UPDATE 12.18. A cincea victimă găsită printre dărâmături.


UPDATE 11.36: Incendiu în Prahova, a patra victimă găsită decedată

O patra persoană carbonizată a fost găsită la „Ferma Dacilor”. Deocamdată nu a putut fi scoasă, echipele ISU lucrează acum.

În pensiune erau cazate 26 persoane:

  • 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
  • 4 victime au fost extrase decedate;
  • 4 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

UPDATE 11.27: Unul dintre morți era fiul patronului de la „Ferma Dacilor”

Prefectul județului Prahova a declarat că a fost identificată o victimă dintre cele opt care au fost date dispărute în urma izbucnirii incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. Este vorba despre unul dintre copiii patronului.

Potrivit ISU Prahova, 26 de persoane se aflau în pensiune în momentul în care au izbucnit flăcările. Dintre acestea, 18 s-au autoevacuat, din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore.

„Se pare că erau patru turiști, restul, prieteni ai patronului pensiunii. Este vorba despre o pensiune parter plus mansarda din lemn, pe o suprafață aproximativă de 1.000 de metri pătrați.

Cei de la parter s-au autoevacuat, însă cei de la mansardă nu au mai apucat să se autoevacueze. Acum a fost identificată o victimă din cele opt. 

Încă nu s-a intrat în clădire, deoarece acoperișul a căzut. În continuare, în interior arde mocnit și urmează să se intre să se caute în continuare cele șapte victime care sunt de negăsit. Pe zona centrală, tot acoperișul este căzut”, a declarat Virgil Nanu, prefectul județului, potrivit Antena 3.


UPDATE 11.25: Ferma Dacilor nu avea autorizație de incendiu

ISU Prahova spune că pensiunea Ferma Dacilor, care a ars în această dimineață, nu avea autorizație de securitate la incendiu.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente”, potrivit ISU.

Tragedie în Prahova

Citește și: Primarul din Grădinari (Olt) a murit într-un accident rutier – PRESShub

Incendiu în Prahova: cinci persoane încă sunt căutate

„În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

  • 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, o autospecială transport personal și victime multiple,
  • 4 ambulanțe SMURD,
  • 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ. (…)

Pompierii au identificat un minor decedat (carbonizat). A fost extrasă o victimă carbonizată (un adult)” precizează ISU Prahova.

Pe lângă cele două victime, o a treia persoană, adult, a fost găsită decedată și alte cinci persoane sunt dispărute.

„Pentru identificarea altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, mai precizează ISU Prahova.

Tragedie în Prahova

În momentul izbucnirii incendiului în pensiune se aflau 26 de persoane. 18 s-au autoevacuat, două dintre ele fiind transportate la spital cu arsuri minore.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ISU Prahova)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...

Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la...

Restricții de trafic pe autostrăzile A1 și A10. Circulație îngreunată pe DN 22A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...