Două trenuri ale CFR Călători blocate, în Brașov, din cauza unei defecțiuni a unui al treilea

Data:

Două trenuri ale CFR Călători au rămas blocate în munți timp de peste trei ore, din cauza unui pantograf defect la locomotiva unei a treia garnituri.

Una dintre garnituri, cu sute de călători, IC 12532, a plecat duminică dimineaţă din Cluj Napoca şi care trebuia să ajungă la ora 16:52 în gara Bucureşti Nord, dar a staționat, începând cu ora 15:30, în judeţul Braşov. A repornit abia la 18.40, potrivit Club Feroviar.

Blocajul s-a produs între Timișu de Sus și Predeal, a transmis în jurul orei 17,00 Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

„IC 12532 este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal. IC 12532 va fi retras în Timișu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Brașov, și va fi reînscris în circulație pe firul I. Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 și repunerea sub tensiune”, a mai precizat Oana Brânzan..

Citește și Ce instituție publică a cumpărat deja cel mai nou iPhone, la doar o săptămână de la lansare

SNTFC CFR Călători a făcut următoarele precizări, printr-un comunicat: ”Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 și linia de contact, circulația se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulația următoarelor trenuri:

IC 12532 Cluj Napoca – București Nord a staționat în Timișu de Sus

R  3028 Brașov – București Nord a staționat între Predeal și Timișu de Sus

Echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației.

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel. Este posibil să se înregistreze și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare. CFR Călători cere scuze

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related