Cine este Farmazon, denunțătorul şefului CJ Vaslui la DNA

Data:

Emil Savin, zis Farmazon, este omul de afaceri care l-a denunțat pe baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă.

Savin a primit calitatea de colaborator cu identitate reală și a fost de acord să poarte tehnică de înregistrare audio-video la întâlnirile cu șeful CJ Vaslui.

Cine este Farmazon

Emil Savin, zis Farmazon, este un „rege” local al asfaltului. Controlează firmele Transmir și Soragmin care derulează zeci de contracte din bani publici în județul Vaslui, inclusiv cu CJ Vaslui, instituția condusă de Dumitru Buzatu.

Potrivit Libertatea, Savin era omul de casă al șefului CJ Vaslui. Pe vremea lui Ceaușescu, Farmazon ar fi fost șoferul unui președinte de CAP.

De altfel, una dintre firmele controlate de Savin, Soragmin, este cea care a asfaltat două loturi ale drumului Bârlad-Codăiești, pentru care Buzatu a cerut șpagă.

Contractul dintre firma Soragmin și CJ Vaslui a fost semnat în 2019 și e în valoare de peste 80 de milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro din fonduri comunitare. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Soragmin este deținută de o altă firmă, Salcia SRL.

La rândul ei, firma Salcia este deținută de surorile Cristina Mădălina Șelaru (fostă Savin) și Stela Mirabela Popică (fostă Savin).

Cele două asociate sunt fiicele lui Emil Savin zis Farmazon. Potrivit referatului DNA, Savin este director administrativ la firma controlată prin fetele sale.

Citește și Tren cu sute de călători, blocat de mai bine de o oră, în câmp, în județul Brașov

Cristina Mădălina Șelaru (fostă Savin) este căsătorită cu Cornel Șelaru, condamnat definitiv în iunie 2018 la 16 ani de închisoare pentru omor.

În 2014, bărbatul a trecut cu maşina peste un cioban, pe care l-a urmărit prin lanul de porumb, omorându-l cu sânge rece pentru că păştea oile pe pământul său.

Cealaltă asociată și fiică a lui Farmazon, Stela Mirabela Popică (fostă Savin), este căsătorită cu Eduard Popică, fost prefect și consilier județean, actual deputat PSD.

Cei doi au fost cununați de către deputatul PSD Adrian Solomon.

De ce s-a certat Farmazon cu Buzatu

Potrivit referatului DNA, consultat de G4media.ro, Savin s-a răcit cu Buzatu pe fondul neplății de către CJ Vaslui, încă din 2021, a facturilor de aproape 3 milioane de euro ale constructorului Soragmin.

„Precizez că m-am întâlnit în perioada mai-septembrie 2023 de mai multe ori cu numitul Buzatu Dumitru, respectiv la CJ Vaslui sau la Primăria Ștefan cel Mare, unde acesta mi-a spus că mai întâi trebuie «să mă rezolve cu banii» și apoi vom mai vorbi și «că va veni ulterior la baltă, la un pescuit, la un pahar de vin».

Prin acțiunile sale numitul Buzatu Dumitru mi-a dat de înțeles că acesta pretinde un procent de minim 10% din suma pe care CJ Vaslui urmează să o deconteze către SC Soragmin SRL ca urmare a intervențiilor sale, urmând să vină la ferma mea din localitatea Cârja, unde dețin și un lac de agrement.

Acesta mi-a spus în perioada mai-septembrie 2023 de mai multe ori că va veni «la pescuit la mine», înțelegând că dorește să discute aspect legate de efectuarea plății.

A fost o dată și m-a asigurat din nou că va întreprinde diligențe să facă plata și apoi va veni să stăm de vorbă.

Mai multe, în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto – Libertatea

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
2 COMENTARII
  1. MAFIA CARE A PUS STĂPÂNIRE PE ACEASTĂ ȚARĂ, ACUM NU LE MAI AJUNGE SE DAU ÎN GÂT.
    Dați le pistoale să și regleze conturile,poate mai scăpăm de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...