Trump ar putea să rămână fără proprietăți

Data:

Trump ar putea să rămână fără proprietăți, care ar putea să fie confiscate în cazul în care fostul președinte american nu-și plătește cauțiunea de 454 de milioane de dolari din dosarul de fraudă.

Avocații de la biroul procurorului general din New York au transmis Curții de Apel care se ocupă de cazul de fraudă al lui Donald Trump o scrisoare în care cer să nu țină cont de afirmațiile fostului președinte că nu dispune de resursele financiare pentru plata cauțiunii pe care trebuie să o achite.

Citește și: Tot mai multe localități din România nu mai plătesc facturi pentru energie. Soluția unei comune din județul Cluj

Trump a făcut apel la susținătorii lui

Letitia James, procurorul general, ar putea iniția o acțiune de confiscare a bunurilor lui Trump chiar de luni. Aceasta este ultima zi în care Trump poate să achite cauțiunea de 454 de milioane de dolari cerută pentru a acoperi sentința civilă pentru fraudă în timpul procesului de apel, scrie The Guardian.

La scurt timp după ce scrisoarea a fost trimisă, Trump a făcut apel un milion dintre susținătorii săi pentru donații. În caz contrar, acesta și-ar putea mare parte din proprietăți.

Țineți-vă mâinile murdare departe de Trump Tower!„, se menționează în campania de strângere de fonduri pentru plata amenzii fostului președinte.

Avocații lui Trump au declarat în urmă cu două zile că pentru a acoperi cauțiunea sentinței civile pentru fraudă de 454 de milioane de dolari, în timp ce face apel, este imposibil, după ce 30 de companii de cauțiune l-au refuzat.

Trump susține că are o avere de câteva miliarde de dolari și a declarat anul trecut că avea aproximativ 400 de milioane de dolari în numerar, pe lângă proprietăți și alte investiții.

Citește și: Jandarmeria refuză să facă public un contract de 13 milioane de lei, încheiat cu soțul unei angajate a Ministerului de Interne

Trump ar putea să rămână fără proprietăți. Ce se întâmplă cu Trump Tower

Fostul președinte american a făcut apel împotriva unei sentințe pronunțate la începutul acestui an de judecătorul Arthur Engoron, care a constatat că Trump, compania sa, Trump Organization, și directorii de top, inclusiv fiii săi Eric și Donald Jr, au plănuit ani de zile să înșele băncile și asigurătorii prin umflarea averii sale în declarațiile financiare folosite pentru a obține împrumuturi și a încheia afaceri.

Engoron i-a impus lui Trump să plătească o amendă de 355 de milioane de dolari plus dobânzi – ceea ce a dus sancțiunea la peste 450 de milioane de dolari la momentul pronunțării hotărârii, potrivit The Guardian.

Suma se adaugă la ordinul din ianuarie prin care Trump a fost obligat să plătească 83,3 milioane de dolari scriitoarei E Jean Carroll, pentru că a defăimat-o în timpul procesului civil în care fostul președinte era acuzat că a agresat-o sexual în anii 1990, agravându-i problemele financiare.

Letita James a declarat că nu ar ezita să pună sechestru pe clădirile lui Trump, inclusiv pe zgârie-norii săi din Wall Street, din districtul financiar din Manhattanul de jos, afirmând că se gândește la asta „în fiecare zi”.

Ea nu a menționat Trump Tower, situat în partea de sus a orașului.

În ultima pledoarie de campanie a lui Trump se spune: „Înainte ca ziua să se termine, fac apel la un milion de patrioți pro-Trump să contribuie”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...