Turiștii ruși se duc la schi în Coreea de Nord, după ce Europa le-a închis ușile (Aktual24)

Data:

Turiștii ruși se duc la schi în Coreea de Nord, în condițiile în care le este interzisă intrarea în majoritatea țărilor europene în scopuri turistice, din cauza invaziei Ucrainei. Primul grup de turiști primit în Coreea de Nord de la începutul pandemiei va ajunge în curând în țara izolată, potrivit Euronews.

Turiștii ruși vor vizita capitala Phenian și apoi vor merge la schi, spune Inna Mukhina, directorul general al agenției Vostok Intur care a organizat excursia.

În octombrie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că va recomanda Coreea de Nord ca destinație de vacanță pentru turiștii ruși, mulți dintre ei având greutăți în a călători în Europa și Statele Unite din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei după invazia din Ucraina.

Turiștii ruși se duc la schi în Coreea de Nord. Cât de populară este destinația

Sunt „mulți” oameni care au vrut să vină în excursia din Coreea de Nord, spune Mukhina, adăugând că grupul este format din oameni din toată Rusia, printre care, spune ea, se află și copii de la o școală rusă care își propune să creeze campioni olimpici.

Motivele rușilor pentru a vizita Coreea de Nord variază, spune Mukhina, sugerând că unii oameni sunt interesați de oportunitatea de a vizita o țară izolată, în timp ce alții sunt mai interesați de schi și snowboard.

Nu este un grup turistic tradițional, ci „un grup de test” care ar putea deschide calea altor grupuri de turiști ruși.

Citește și: Teodosie a anulat marșul de protest pentru susținerea „mitropoliei Tomisului”. Nu scapă de judecata Sântului Sinod

De ce se deschide Coreea de Nord pentru turiștii ruși?

Coreea de Nord a ridicat, încet, barierele din perioada pandemiei și și-a deschis granițele, ca parte a eforturilor sale de a-și relansa economia devastată de sancțiunile persistente conduse de SUA.

În august, serviciul de spionaj al Coreei de Sud le-a spus parlamentarilor că economia Coreei de Nord s-a redus în fiecare an din 2020 până în 2022 și că produsul său intern brut a fost anul trecut cu 12% mai mic decât în 2016.

Continuarea în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...