Un cameraman Reuters a murit. 6 jurnaliști Al Jazeera și AFP, răniți la granița Israel-Liban

Data:

Un cameraman Reuters a murit și alți 6 jurnaliști Reuters, Al Jazeera și AFP au fost răniți vineri seara într-un bombardament la periferia satului Alma el-Chaab, în sudul Libanului, vizat de obuze israeliene.

Cameramanul Reuters Essam Abdullah a fost ucis, iar jurnaliştii Carmen Jokhdar şi Ellie Brakhaya de la Al Jazeera au fost răniţi, potrivit unor comunicări ale Reutres și Al Jazeera. Jurnaliştii Reuters Thaer Al-Sudani şi Maher Nazeh au fost, de asemenea, răniți.

YouTube video

Citește și Aktual24 – Editorial eveniment al celebrului scriitor israelian Noah Harari: „Comportamentul lui Netanyahu a permis ca o calamitate să lovească Israelul”

Rachetele au căzut asupra unei zone în care lucra un grup de jurnaliști de la cel puțin trei media diferite, în satul de frontieră Alma el-Chaab, potrivit unui jurnalist AFP aflat la fața locului. Potrivit Al Jazeera, jurnaliștii se aflau pe un deal și aveau căști și veste pe care erau vizibil scris PRESS.

De asemenea, cel puţin şase jurnalişti palestinieni au fost ucişi în primele zile ale bombardamentelor Israelului asupra Gaza. Este vorba de Saeed al-Taweel, Mohammed Subh, Hisham Alnwajha, Ibrahim Mohammad Lafi, Mohammad Jarghoun și Mohammad el-Salhi.

Premierul libanez Najib Mikati și un deputat Hezbollah au acuzat Israelul pentru acest incident.

Forțele de Apărare ale Israelului nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

„Trimisul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat vineri, în cadrul unei ședințe de informare: „Evident, nu am dori niciodată să lovim, să ucidem sau să împușcăm un jurnalist care își face treaba. Dar știți, suntem în stare de război, s-ar putea întâmpla lucruri”. El a adăugat că țara va investiga.

Reuters: Cameramanul transmitea live când a avut loc explozia

Reuters a precizat într-un comunicat că Issam Abdallah a fost ucis în timp ce furniza un semnal video în direct pentru televiziuni. Camera era îndreptată spre un deal, când o explozie puternică a zguduit-o, umplând aerul de fum, și s-au auzit țipete.

„Suntem profund întristați să aflăm că videograful nostru, Issam Abdallah, a fost ucis”, a declarat Reuters.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...