Un fost profesor de sport din Iași a devenit cizmar de lux

Data:

Un fost profesor de sport din Iași a devenit cizmar de lux și a reușit să obțină anul trecut un profit de aproximativ 20.000 de euro.

Meseria de cizmar este pe cale de dispariție. În branșă abia dacă au mai rămas, în toată țara, 200 de ateliere de reparații și recondiționări încălțăminte, iar acelea care au reușit să răzbească repară aproape orice în materie de piele. De la papuci, poșete, curele, până la portofele sau geci.

Din păcate, nici la Iași nu mai găsești ușor un meșter bun. Prea puțini mai trăiesc din asta. 21, mai exact, conform Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași. Mai puțini chiar și față de ultimul deceniu, când funcționau aici 29 de firme cu sediul în municipiu, cu obiectul principal de activitate 9523 – Repararea încălţămintei şi a articolelor din piele, după cum se mai prezintă datele din evidența ONRC, puse la dispoziție ZdI.

Citește și: Jandarmeria refuză să facă public un contract de 13 milioane de lei, încheiat cu soțul unei angajate a Ministerului de Interne

Totuși, în ciuda trendului național, cerere există. Cel puțin, în mediul online. Acolo unde cizmarii își spun antreprenori. Unde nu se pun doar flecuri sau fermoare noi, ci și postări în social media, care atrag, se pare alte categorii de clienți. Unii cu pantofi mai scumpi și genți de lux. Ei apelează mai mult la serviciul de întreținere și igienizare, chiar dacă sunt și din alte județe.

Astfel de clienți are și Dan Filip, un tânăr antreprenor din Iași care și-a deschis un atelier de reparații și recondiționări încălțăminte, în urmă cu nici doi ani de zile. Se numește ”Încălțăminte în detaliu”, o afacere începută de la zero, în toamna lui 2022, când Dan nu cunoștea mare lucru despre acest meșteșug, având o meserie total diferită: profesor de Educație fizică și sport.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: O stațiune balneară închisă de comuniști va fi reînviată și devine independentă energetic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related