Un ieşean duce oameni pe Everest sau Machu Picchu

Data:

Plimbare cu barca printre crocodili, rafting pe râuri repezi de munte, coborâre în rapel într-o cascadă, înnoptat într-un adăpost neîncălzit de piatră şi foarte multe urcuşuri. Toate acestea fac parte din oferta unui ieşean, ghid montan, care îşi invită clienţii deschişi atât la minte, cât şi la pungă, la “o tură de aventură” în locuri necunoscute pentru cei mai mulţi dintre noi. În Columbia de exemplu. Sau în Nepal, pe Everest. Ce oferă, de fapt, un concediu de două săptămâni în aceste locuri, cât costă şi cât de periculoase sunt propunerile lui Ştefan Adam, iniţiatorul proiectului Tura de Aventură, vă spunem în acest articol.

Ştefan Adam are 45 de ani, este ghid montan şi e pasionat de munte, de călătorii şi de zbor. “Zbor cu parapanta de 20 de ani, iar pe munte merg de când aveam 3 ani. Sunt ieşean, dar mama m-a tot dus în excursii, m-a înscris în tabere, şi aşa am ajuns să iubesc muntele”, spune Ştefan. Cu Tura de Aventură nu a făcut decât să-şi transforme pasiunile într-o afacere, prin care încearcă să le arate şi altora de ce e îndrăgostit de natură, de călătorii şi de viaţa în aer liber. Şi, în timp ce nepalezii se integrează încet, încet, în viaţa Iaşului, Ştefan a conceput un traseu de aventură pe care îi poartă pe ieşenii ce-l însoţesc, pe cărările Nepalului.

Citește și 16 salarii anuale pentru salariații ASF

“Ca să pot zbura cu parapanta, am tot călătorit în ţări în care e cald, când la noi e frig. Aşa am ajuns în Nepal, o ţară care, deşi e săracă, are nişte oameni foarte calzi, primitori, foarte buni. E o ţară foarte sigură, în ciuda sărăciei. Am fost in junglă, am făcut rafting, canyoning (coborâre în rapel pe o cascadă) şi m-am gândit că mi-ar plăcea să împărtăşesc şi cu alţii această aventură. Am început cu excursii in Nepal şi am conceput o excursie de două săptămâni cu activităţi pentru persoane cu o condiţie fizică medie, dar pe care cineva nu le-ar putea face la noi decât disparat, în timp lung”.

Aventura în Nepal alternează explorarea unor peşteri cu coborârea în cascadă, atârnat de o coardă de alpinism, relaxarea în izvoare termale cu urcuşul pe munte până la 4.130 m, acolo unde este Annapurna Base Camp, zborul cu parapanta în tandem, cu vizite la temple şi monumente istorice, safari în junglă şi canoe printre crocodili, în parcul naţional nepalez Chitwan, cu experienţe culinare din gastronomia asiatică. Mai multe despre aventurile ieșeanului aflați din Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...