Un judecător din Bihor, declarat de instanță colaborator al Securității. „Mă visam James Bond”

Data:

Curtea de Apel București a stabilit, vineri, că judecătorul Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor a colaborat cu Securitatea și că, în calitate de ofițer de securitate, a încălcat drepturile fundamentale ale omului înainte de 1989.

În urmă cu o săptămână, la ultimul termen, judecătorul s-a prezentat în fața instanței și, prin avocat, a depus la dosar o decizie a Curții Constituționale care, susținea apărătorul, ar impune trei condiții pentru ca un pârât să fie considerat colaborator al Securității: să fi lucrat în cadrul structurii; să fi îngrădit libertăți fundamentale ale omului; acțiunile să fi fost făcute în scopul susținerii regimului comunist; O altă apărare a lui Galea a fost aceea că acțiunea în instanța a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a fost depusă tardiv, după termenul legal de 30 de zile de la data votului în Consiliu pentru colaborator al Securității.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.