Un profesor debutant câștigă mai puțin decât un liftier de la Camera Deputaților – Angajații din Parlament au cele mai mari venituri din bugetul de stat

Data:

Profesorii din România au printre cele mai mici salarii nu doar din Uniunea Europeană, ci și din țară. Angajații din Parlament au venituri substanțiale comparativ cu leafa unui profesor începător. Un liftier de la Camera Deputaților primește un salariu brut de 5.128 lei.

Greva generală din învățământ aduce în prim-plan diferențele majore de remunerare a muncii în România. Un profesor începător are unul din cele mai mici venituri din România. Salariile profesorilor sunt mai mici decât ale muncitorilor care lucrează în Camera Deputaților. Spre exemplu, un liftier de la Camera Deputaților câștigă mai mult decât un profesor debutant.

Citește și Şeful unei secții de poliţie, dator vândut după un credit în franci elvețieni

Angajații din Camera Deputaților au meserii precum sudor, ospătar, brutar, grădinar, femeie de serviciu, tâmplar, lăcătuș. Pentru aceste meserii e nevoie doar de, cel mult, școala profesională. Astfel, în timp ce profesorii debutanți câștigă aproximativ 2.800 lei net, având un salariu brut de 5.100 lei, un muncitor de la Camera Deputaților obține un salariu brut de 5.128 lei. „La această sumă se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de muncă în valoare de 388 – 455 lei. Analiza detaliată poate fi citită în Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures...