Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Data:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi, este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit IPJ, bărbatul a fost plasat, pe 25 aprilie, în arest la domiciliu, după ce timp de şase luni s-a aflat în arest preventiv pentru fapte asociate traficului şi consumului de droguri. În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii au efectuat verificări la domiciliul acestuia, confirmând respectarea măsurilor impuse, informează Agerpres.

Cinci ore mai târziu, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe bărbat la patru ani de închisoare într-un alt dosar penal, iar când s-au deplasat la locuinţa acestuia pentru a-l ridica, nu l-au mai găsit.

Citește și: Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la ocupare

„În acest context, s-a constituit echipa operativă pentru punerea în executare a mandatului şi preluarea persoanei condamnate din starea de arest la domiciliu pentru depunerea în penitenciar. La momentul deplasării echipei la domiciliul bărbatului de 43 de ani, acesta nu a fost găsit la domiciliu, fiind demarate de îndată procedurile specifice de căutare şi informare instituţională”, au precizat oficialii IPJ.

Faţă de sucevean au fost dispuse măsurile de dare în urmărire generală, fiind efectuate procedurile de informare şi dare în consemn la punctele de frontieră.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava desfăşoară activităţi de căutare în vederea punerii în executare a mandatului pedepsei închisorii, fiind exploatat aportul informativ şi canalele de cooperare, totodată, în cauză întocmindu-se şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare”, mai precizează IPJ.

Citește și: O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...