Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Data:

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecat şi un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, identificat cu iniţialele P.I., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

A promis unui om de afaceri suma de 160.000 lei

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

 „În luna iulie a anului 2023, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 160.000 lei, reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

În urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

În contextul menţionat mai sus, inculpatul P.I. i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promişi (160.000 lei) respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanţă fictiv.”

Citește și Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, la Curtea de Apel Constanţa.

În acest context, anul trecut, Recorder a publicat o investigaţie, intitulată Corupţie în numele Domnului, “cu dovezi concrete despre mita şi traficul de influenţă care leagă politicul de Biserică”.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, aceste dovezi sunt prezentate chiar de un om din interior, un preot ortodox care a fost martor şi părtaş la funcţionarea acestui sistem. 

Continuarea în The Epoch Times- Romania


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Sâmbătă, 18 mai, au început lucrările la Spitalul Regional...