USR îi cere lui Ciucă să prezinte planul pentru tăierea pensiilor speciale, prevăzut în PNRR

Data:

USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, în condiţiile în care termenul prevăzut în PNRR pentru această măsură este 31 decembrie 2022.

„Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere al pensiilor speciale. Să ne spună dacă susţine poziţia colegului său de Guvern, Marcel Boloş, care spune că România nu trebuie să taie pensiile speciale, pentru că „nu este o ţară sălbatică”. USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale. PSD, PNL şi UDMR vor să le menţină, cu orice risc, refuzând constant să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Continuă să-i trateze cu dispreţ pe români. Continuă să dea pensii speciale şi îşi măresc singuri salariile cu 25%. Vine însă nota de plata”, a declarat Ionuţ Moşteanu (foto), liderul deputaţilor USR.

Uniunea Salvaţi România susține că în circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desfiinţării unor categorii de pensii speciale, proiecte pe care coaliţia PSD-PNL-UDMR le ţine la sertar şi refuză să le pună în discuţie.

Citește și: „Războiul este pace”. Cum vrea Kremlinul să ne convingă că Vestul este vinovat

Proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este blocat din 6 mai, PSD, PNL şi UDMR refuzând sistematic toate solicitările noastre de introducere a acestuia în dezbaterea Parlamentului. Proiectul a fost depus după decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională legea prin care erau desfiinţate pensiile senatorilor şi deputaţilor, pe motiv de „impetuozitate” şi „grabă” în adoptarea legii.

De asemenea, proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor este blocat în Senat din decembrie 2021. Între timp, USR a transmis mai multe cereri oficiale către conducerea Senatului pentru punerea proiectului pe ordinea de zi – cea mai recentă, formulată chiar astăzi – şi a depus amendamente cu un conţinut similar la alte proiecte care vizau Codul administrativ, actul normativ prin care aceste pensii speciale au fost create de Guvernul Dăncilă. Toate acestea au fost respinse.

Citește și: Parlamentarii și-au mărit salariile, folosindu-se de o ordonanță care nu îi viza. I-a ajutat UDMR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: Ionuț Moșteanu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Pina la 30 decembrie e drum lung si totut se va face conform planificarii deja existente si a intelegerilor deja semnate . Declaratiiile politice ce se doresc a fi purtatoare de testare a cetatenilor nu influenteaza cu nimic pacursul deja stiut cum dealtfel se intimpla si cu declaratiile anticipative ce nu au respondent in realitatea imediata . Aveti putintica rabdare stimabililor .Fiecare lucru trebuie facut la timpul lui .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...