VIDEO Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin, la 25 de ani de parteneriat strategic

Data:

Congresul SUA a marcat cei 25 de ani de parteneriat strategic SUA – România printr-o rezoluție care reafirmă legăturile strânse dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitatea economică și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul situației ilegale și neprovocate.

Textul integral al rezoluției poate fi accesat pe site-ul Congresului.

Cu această ocazie, Ambasada României la Washington DC a organizat, pe 12 iulie, un eveniment la Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluției, la care au participat mai mulți membri ai Congresului american, dar și parlamentari români, membrii ai comunității române și româno-americane și mediul de afaceri.

Din partea română, cei care au adresat câteva cuvinte în cadrul evenimentului organizat la Capitoliu au fost Ben-Oni Ardelean (PNL), vicepreședintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, și Ana Cătăuță (PSD), vicepreședinte al Grupului PRO-America în Camera Deputaţilor.

Din partea americană, au fost 7 vorbitori.

Citește și: Guvernul se plânge că nu-s bani. Ministerul Educației vrea să mai angajeze încă 7.000 de directori de școală

Discursuri mai puține și nepotrivite

Deputatul Ben Oni Ardelean, prezent la evenimentul organizat de Ambasada României în SUA, a vorbit trei minute la Capitoliul din Washington, dar jumătate din discurs l-a rezervat pentru un banc cu Lenin pe care l-a spus celor prezenți.

YouTube video
Discursul lui Ben-Oni Ardelean în Capitoliul din Washington D.C.

„Excelențele voastre, dragă domnule ambasador, dragi prieteni, membri ai Congresului, ai Senatului, excelențele voastre colegii mei din Parlamentul României, în numele membrilor Parlamentului și onorabili oaspeți, vreau să vă adresez câteva cuvinte.

Sunt foarte fericit să fiu azi aici, cu voi, pentru acest moment istoric, pentru că cred că este foarte important pentru noi toți să luăm în calcul faptul că parteneriatul nostru construiește atât de multe poduri, nu doar cu România, ci cu toate țările din regiune, de atât de mulți ani.

Când Lenin a murit, a fost pus într-un sicriu, într-un sicriu de sticlă. Și stăteau oamenii la coadă să îl vadă. Și era un credincios acolo, care stătea la coadă. Cum a ajuns lângă sicriu, s-a adresat soldatului rus: «Tovarășe, pot să îi zic tovarășului Lenin ceva?»,«Nu, căci este mort». S-a pus din nou la coadă, a ajuns din nou și s-a adresat din nou soldatului: «Pot să îi zic ceva tovarășului Lenin?», «Nu, este mort». Așa că s-a așezat din nou la coadă. A venit la soldat și a spus: «Tovarășe, pot să îi zic tovarășului Lenin ceva?», «Nu, este mort, este mort, este mort!» Și credinciosul a spus: «Știu, dar îmi place cum o spui»”, a fost bancul spus de Ben Oni Ardelean celor prezențiu la Capitoliul.

Deși, din delegație a făcut parte și vicepreședintele Camerei Deputaților Daniel Suciu (PSD), fiind ca funcție cel mai înalt reprezentant al Camerei Deputaților dintre cei prezenți, nu a vorbit nimic.

Citește și: 10 salarii pentru copii sau adulţi abuzaţi. O lege care nu e folosită

Ambasadorul României în SUA a organizat prima petrecere la noua reședință

Primul eveniment organizat la noua reședință a ambasadorului României la Washington D.C. a fost ceremonia de decorare cu Steaua României a disidentului, scriitorului și luptătorului pentru libertate, Dorin Tudoran.

La eveniment au participat mai mulți parlamentari români, printre care și fratele ambasadorului Andrei Muraru, Alexandru, care este deputat la București. Acesta din urmă a postat, pe pagina sa de Facebook, primele poze cu petrecerea organizată în jurul piscinei de la noua reședință.

Deputații Alexandru Muraru (stânga) și Ben Oni Ardelean (dreapta), la noua reședință a ambasadorului Andrei Muraru

Ambasadorul României în SUA și-a mutat reședința într-o clădire de lux din Washington. Imobilul cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină, amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați* pe celebrul Embassy Row, are o istorie spectaculoasă. Chiria: 21.000 de dolari pe lună, a scris în exclusivitate PressHUB.

Citește și: EXCLUSIV Ambasadorul României în SUA s-a mutat în fosta reședință de lux a diplomației iraniene la Washington. Chiria, 21.000 de dolari pe lună

În 2020, a început renovarea sa, care a costat statul american 2,5 milioane de dolari, apoi a fost scoasă pentru închiriat.

În prezent, imobilul este utilizat atât ca reşedinţă a ambasadorului, cât şi ca spaţiu de protocol în care se desfăşoară cea mai mare parte a activităţilor de reprezentare ale ambasadei”, arată MAE.

Sediul oficial al Ambasadei României în SUA, unde se desfășoară activitățile curente ale instituției, altele decât cele de protocol, este la altă adresă decât reședința ambasadorului, respectiv la 1607 23rd Street, NW Washington, D.C. 20008.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
4 COMENTARII
  1. […] Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin. Congresul SUA a marcat cei 25 de ani de parteneriat strategic SUA – România printr-o rezoluție care reafirmă legăturile strânse dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitatea economică și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul situației ilegale și neprovocate, scrie PressHub. […]

  2. […] Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin. Congresul SUA a marcat cei 25 de ani de parteneriat strategic SUA – România printr-o rezoluție care reafirmă legăturile strânse dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitatea economică și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul situației ilegale și neprovocate, scrie PressHub. […]

  3. Cu toată siguranța limbii engleze, acest om, ca și dl Sighiartău, dovedește o lipsă de caracter și un arivism rapace. Aprig susținător al USL1 dar și al USL2 domnul Ben Oni dovedește o crasă inadecvare la momentul pe care l-a ratat. Categoric. Alt liberal doar cu numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related