VIDEO | La pompe GPL din Argeş se vinde un lichid care miroase a diluant şi nu se evaporă

Data:

La cel puţin două staţii de alimentare cu GPL auto din judeţul Argeş, combustibilul livrat are mari probleme, au sesizat câţiva cititori, care au fost obligaţi să meargă cu maşinile în service, pentru că nu mai funcţionau cu GPL.

Concret, GPL-ul alimentat s-a dovedit a fi un lichid cu miros de diluant sau de prenadez, care rămânea, la temperatura ambiantă, în stare lichidă în loc să se evapore şi deci impropriu folosirii pe post de carburant auto.

Gazul petrolier lichefiat e un amestec de butan şi propan, în principal, alături de alte câteva alchene, în cantităţi mai mici (etenă, butenă etc).

Butanul devine gazos la minus 1 grad Celsius, iar propanul, la minus 42, aşa că amestecul dintre cele două gaze e dozat de producătorii de GPL astfel încât acesta să se evapore la temperaturile ambiante, în funcţie de sezon.

Citește și: 63 de judecători pleacă din sistem de frica scăderii pensiilor speciale

Concret, în sezonul rece GPL-ul conţine mai mult propan, iar primăvara şi vara, procentul de propan scade în favoarea celui de butan.

Una dintre aceste situaţii ne-a fost semnalată ca petrecându-se la o staţie GPL auto din incinta unei benzinării din Topoloveni. Şoferul prejudiciat spune că a mers la staţie, şi-a cerut banii înapoi şi i-a primit fără discuţii.

În imaginea de sus, „GPL-ul”scos din rezervorul maşinii respective, sub formă lichidă, la o temperatură ambiantă de cel puţin 15 grade.

VIDEO poate fi urmărit pe Argeșul Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related