VIDEO: „Loverboy”, metoda preferată de încă un grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane

Data:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, alături de polițiștii B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit pentru constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și au efectuat, joi, nouă percheziții domiciliare, în județele Dolj, Gorj și Bacău.

În urma celor nouă percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate un pistol cu bile de cauciuc, cu șase cartușe, 45 de cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc, cu 10 cartușe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și șapte autoturisme de lux.

Opt persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale, au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit și ar fi acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care ar fi recrutat, prin metoda „loverboy” mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate.

Foto/Video: IPJ Argeș.

„Cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reținut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locații din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituția în beneficiul său.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”,precizează IPJ Argeș.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene din Argeș, Dolj, Gorj și Bacău.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Revoluționarul care s-a întors din Italia pentru monta panouri fotovoltaice în România

Unul dintre primii revoluționari din Vrancea, Laurențiu Barbu, a...

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun, la Slatina

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de...

Tren deraiat la Botoșani

Tren deraiat la Botoșani. Drumul cu trenul până la...