VIDEO Miracol pentru copilul aruncat pe geam de propria mamă

Data:

VIDEO Miracol pentru copilul aruncat pe geam de propria mamă. Copilul care a ajuns în stare critică la spital după ce a fost aruncat pe geam de propria mamă, a primit un cadou nesperat chiar de ziua sa de naştere. Micuţul Gabriel, în vârstă de trei ani, a fost detubat. Acesta se simte mai bine, respiră singur şi răspunde la stimuli.

După mai bine de două săptămâni de eforturi sustinute, medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași au reușit ceea ce părea imposibil la un moment dat. Gabriel a început să răspundă la stimuli și plânge, ceea ce le dă speranțe medicilor din echipa pluridisciplinară care se ocupă de el. “Despre pacientul în vârstă de 3 ani de la Botoșani putem spune în acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Micuțul a împlinit miercuri, 6 septembrie, trei ani. Tatăl copilului a postat o poză cu micuțul și o urare, la câteva săptămâni după ce a fost nevoit să își ducă la groapă celălalt copil. „La mulți ani copil frumos! Sa dea Dumnezeu să te faci bine și sa vii înapoi acasă. Te iubim foarte mult!”, este mesajul transmis de tatăl său în această zi specială.

Copilul a ajuns la spital în stare critică

Băiețelul se afla în comă profundă când a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, ulterior fiind adus la Spitalul de Copii, Secția ATI, pe data de 21 august.

Citește și Ce spun judecătorii despre pedepsirea şoferilor băuţi sau drogaţi – Obligatoriu închisoare cu executare în caz de omor

„Copilul a fost adus în stare foarte gravă, în stare de comă profundă, scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic”, spunea atunci dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Ulterior, din fericire, specialiştii de la Iaşi au reuşit să îl stabilzeze pe micuţ iar acum, de ziua lui, chiar sunt speranţe. VIDEO și mai multe despre starea micuțului puteți citi în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...